9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRealul, superior Barcei pe „Camp Nou“

Realul, superior Barcei pe „Camp Nou“

FC Barcelona s-a calificat în semifinalele Cupei Spaniei, după ce a terminat la egalitate, miercuri seară, pe teren propriu, scor 2-2 (2-0), cu formaţia Real Madrid, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei. În tur, catalanii câştigaseră cu 2-1. Golurile trupei lui Pep Guardiola au fost marcate de Pedro (‘43) şi Dani Alves (45+2), în timp ce pentru oaspeţi au înscris Cristiano Ronaldo (‘68) şi Benzema (‘72).
FC Barcelona: Pinto – Dani Alves, Pique, Puyol, Abidal – Xavi, Busquets, Iniesta (‘29, Pedro) – Fabregas (‘70, Thiago Alcantara), Messi, Sanchez (‘77, Mascherano). Antrenor: Pep Guardiola.
Real Madrid: Casillas – Sergio Ramos, Pepe, Arbeloa, Fabio Coentrao – Diarra (‘51, Granero), Xabi Alonso – Ozil, Kaka (‘60, Callejon), C. Ronaldo – Higuain (‘60, Benzema). Antrenor: Jose Mourinho.
Real Madrid a jucat în inferioritate numerică din minutul 87, după eliminarea lui Sergio Ramos.
În faza următoare a Cupei Spaniei, FC Barcelona o va întâlni pe Athletic Bilbao, care a trecut de Mallorca în ambele partide, cu 2-0 şi 1-0. În semifinale mai este calificată şi formaţia Mirandes, din Liga a treia. Partida Levante – FC Valencia (în tur 1-4) urma să se dispute aseară, după închiderea ediţiei.
 
Teixeira Vitienes, mărul discordiei
 
Deşi a pierdut, Real Madrid a evoluat foarte bine, eclipsând-o pe Barca în foarte multe momente, în contul „galacticilor“ fiind trecute numeroase ocazii de gol, dar şi o bară a lui Mesut Ozil. Madrilenii au acuzat atât în timpul jocului, cât şi după, maniera de arbitraj a lui Teixeira Vitienes, considerând că acesta a închis ochii la două henţuri în careu, comise de Busquets şi Abidal, dar şi la un fault al lui Puyol asupra lui Benzema.
„Du-te şi sărbătoreşte cu ei!“, i-a strigat Iker Casillas. „Aceste acuze apar şi din cauza tensiunii la care suntem conectaţi. Cred că toată lumea a văzut câte ocazii am avut. Catalanii au fost norocoşi, au înscris de două ori în cinci minute. Este adevărat ce am spus, că e imposibil să câştigăm pe «Camp Nou», aici mereu se întâmplă episoade neplăcute“, a punctat căpitanul „albilor“.
Nici jucătorii Barcei nu au fost mulţumiţi de „fluieraş“. „Cred că arbitrul a încercat să judece cât a putut de bine fazele, a fost cât se poate de corect. A greşit în defavoarea ambelor echipe“, a spus Gerard Pique.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS