9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNici în 2012 nu au găsit drumul spre victorie

Nici în 2012 nu au găsit drumul spre victorie

Echipele de baschet masculin şi handbal feminin de la SCM-U Craiova continuă şi în acest an seria de meciuri fără victorie. Nici voleibaliştii clubului oltean nu au câştigat meciul de sâmbătă, singura formaţie victorioasă fiind cea de baschet feminin.

Încă o etapă nefastă pentru echipele de la SCM-U Craiova! Dintre cele patru divizionare A care au disputat sâmbătă partide în campionat, doar baschetbalistele au reuşit să se impună, pe teren propriu, în timp ce echipele de handbal feminin, baschet masculin şi volei masculin s-au întors învinse din deplasare. A cincea echipă a clubului, cea de volei feminin, a stat în acest weekend, având meciul cu Piatra Neamţ reprogramat pentru 30 ianuarie.
Handbalistele craiovene au contabilizat a noua înfrângere din tot atâtea partide disputate în acest sezon al Ligii Naţionale. Elevele lui Bogdan Burcea au fost învinse în deplasare cu scorul de 36-25 (17-12) de Universitatea Neptun Constanţa, o altă echipă aflată în suferinţă. „După primele cinci minute, jocul a decurs într-o singură direcţie. Nu am avut o evoluţie strălucită, dar în unele momente nu am putut să ne desfăşurăm jocul“, a menţionat antrenorul Burcea. Acesta a trimis în teren jucătoarele: Barbu, Vlăsceanu, Briscan (9 goluri), C. Ilie, Gogoriţă (5), Mitran (4), E.Nicu (4), Lăzărin (2), A. Pătuleanu (1), Ianaşi, Apipie, M. Pătuleanu, C. Florica şi Crăciun. SCM rămâne fără nici un punct acumulat în acest sezon, iar meciul de miercuri, de la Filiaşi, cu CSM Bacău, ocupanta penultimului loc, va fi foarte important.
O altă formaţie a clubului oltean care nu mai ştie cum este să câştigi este cea de baschet masculin. Jucătorii lui Andelko Mandic şi Marius Toma, care obţinuseră ultima victorie în luna octombrie a anului trecut, au fost depăşiţi sâmbătă, în deplasare, de CSŞ Giurgiu, scor 66-58 (17-17, 9-14, 23-19, 17-8), în prima etapă din returul Diviziei A, şi se află pe locul 12, cu 19 puncte. „S-a văzut lipsa celor doi jucători accidentaţi, Seals şi Ross, în special pe finalul partidei. A fost un joc disputat, în care noi am condus până în minutul 37. Am avut trei eliminaţi, doar zece aruncări libere faţă de 31, cât au avut gazdele“, a explicat „secundul“ oltenilor, Marius Toma.

Marius Toma, la un pas să fie evacuat din sală

Acesta a mai vorbit şi despre un incident care i-a lăsat un gust amar: „În minutul 26 am avut o altercaţie cu şeful Poliţiei Comunitare din Giurgiu, care pusese jandarmii să evacueze trei-patru suporteri ai noştri din sală, după ce aceştia şi-au manifestat nemulţumirea la o decizie a arbitrilor. Acesta m-a invitat şi pe mine să evacuez sala. Am spus că, dacă plecăm eu şi suporterii, scot şi echipa de pe teren, dar până la urmă am fost înduplecat să nu fac asta. Mai punctez şi lipsa de fairplay a oficialilor echipei din Giurgiu, care la meciul tur de la Craiova au fost trataţi cu ospitalitate, iar sâmbătă ei au privit cum forţele de ordine se comportă aşa cu mine, un oficial al formaţiei adverse“.
Pentru SCM-U au jucat: Orbeanu, Tomic (23p), Gennie (18), Cioacătă, Dawson (2). Au mai intrat: C. Petrişor, Belanovic (13), I. Albu şi Codin (2). 
Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a luat doar un set pe terenul ocupantei locului doi în Divizia A, CVM Tomis Constanţa, formaţia de la malul mării impunându-se cu 3-1 (25-22, 25-12, 25-27, 25-16) în cadrul etapei a 12-a din Divizia A1.
„Am jucat doar jumătate din partidă la nivelul adversarei noastre. În două seturi ne-am bătut de la egal la egal pentru fiecare minge, iar în celelalte două seturi nu am contat“, a spus Dănuţ Pascu, antrenorul formaţiei oltene. Acesta a trimis în teren jucătorii: Vânătoru, Pop, Ciortea, Bala, Todor, I. Ion, Gavrilovic – libero. Au mai intrat: Teleleu, Ghionea, Rus, Briscan, Triculescu.
Singura formaţie de la SCM-U victorioasă în weekend este cea de baschet feminin. Elevele lui Liviu Manea au trecut cu scorul de 89-71 (27-20, 16-21, 23-12, 23-18) de CSU Cluj-Napoca în etapa a 16-a din Divizia A. „Nu am jucat grozav, am greşit mult în defensivă, dar ne-am atins obiectivul. Este o victorie importantă în clasament“, a spus la finalul partidei Liviu Manea. Pentru Craiova au evoluat: A. Ştefan (6p), Grrer (11), Bartee (23), Gliga (5), Hoskins (38). Au mai intrat: A. Manea, Gavrilă şi Borş (6). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS