18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Muncă la soare

Gorjenii au renunţat în această iarnă la cantonamentul montan şi au ales să se pregătească doar în Antalya, la Belek, în două stagii ce cuprind şi şapte jocuri amicale. Anul trecut, fotbaliştii au luat în piept munţii la Poiana Braşov, însă duritatea stagiului a lăsat urme, mulţi dintre elevii lui Petre Grigoraş acuzând probleme medicale. „Am renunţat la stagiul montan pentru că s-a oferit şansa să mergem în Antalya, unde clima este mai blândă şi putem lucra mai mult pe teren. E un avantaj. Şi atunci, normal, dispar mai mulţi factori perturbatori şi poţi să controlezi mai bine antrenamentele ca intensitate şi ca volum“, a explicat preparatorul fizic, Gheorghe Avram.

Petre Grigoraş a deplasat, pentru acest prim stagiu, un lot de 24 de jucători: Mingote, Lazar, Horvat, Popete, Viera, Rusu, Rada, Tătaru, Al. Vlad, Avramescu, Cristea, Pintilii, Voiculeţ, Nistor, Bucur, Brata, Lemnaru, Batin, Al. Grigoraş, Maxim, Unguru, R. Dumitru, Al. Neagu şi Cardoso.

Dacă în prima parte a cantonamentului, staff-ul tehnic va pune accent pe pregătirea fizică, în partea a doua, pandurii vor susţine şi trei jocuri de verificare, pe 21 ianuarie, cu un adversar încă nestabilit, pe 23 ianuarie cu MSV Duisburg (Germania, liga a 2-a), iar pe 26 ianuarie cu FK Baku (Azerbaidjan, liga 1).

Nouă – zece kilometri pe antrenament

Fotbaliştii gorjeni susţin zilnic două antrenamente, din care unul este cu caracter fizic. Preparatorul fizic, Gheorghe Avram, spune că elevii săi nu o să sufere, ci o să lucreze cu plăcere. „Ei sunt obişnuiţi cu stilul meu şi nu li se pare o corvoadă. Important e să acumuleze. În antrenamente dominantă va fi pregătirea fizică. Un antrenament din cele două zilnice va fi alocat pregătirii fizice şi unul cu mingea. Ca medie pe antrenament vor alerga maximum nouă – zece kilometri. Mă interesează mai mult calitatea antrenamentului. Scopul nostru este să atingă forma optimă la primul meci din retur şi după aceea să menţinem ce am câştigat“, a spus Avram.

Trei dintre componenţii lotului – Viera, Maxim şi Batin – vor intra pe parcurs în programul normal de pregătire, aceştia având uşoare probleme medicale. „Am debutat şi cu trei jucători care au probleme de sănătate, dar sperăm să le rezolvăm cât mai curând. Iarna e puţin mai dificil, apar mai multe probleme. Sper să pregătim omogen echipa, să nu apară disfuncţionalităţi.

Problemele medicale sunt relativ minore“, a mai spus Avram.

Pandurii testează un lituanian

Din cauza preţurilor cerute de cluburile din ţară, Pandurii Târgu Jiu s-a orientat către fotbalişti străini. Primul jucător testat de Petre Grigoraş în Antalya este un atacant lituanian de 22 de ani, Deivydas Matulevicius, legitimat la Zalgiris Vilnius. În 2011, Matulevicius, 1,90 metri, 83 de kilograme, a înscris 19 goluri în 33 de meciuri, cu un total de 2.102 minute jucate pentru formaţia din Vilnius. Cotat la 225.000 de euro pe transfermarkt.de, fotbalistul lituanian are 13 jocuri în naţionala Under 21 a ţării sale pentru care a reuşit şase goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS