Acasă Sport Obreja a câştigat procesul cu AIBA

Obreja a câştigat procesul cu AIBA

-

Federaţia Română de Box a câştigat şi ultimul proces pe care îl avea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA), cel în urma căruia forul prezidat de Rudel Obreja fusese exclus din structurile federaţiei, informează Mediafax. Recursul formulat de FR Box împotriva Deciziei Comitetului Executiv AIBA din 6 septembrie 2011 este admis, iar excluderea acesteia ca membru al AIBA este anulată.
AIBA va trebui să suporte costurile juridice, care se ridică la 7.000 de franci elveţieni. Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al FR Box. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box că va fi dezafiliată dacă Obreja nu renunţă la funcţia sa până la 31 august şi a pus în aplicare excluderea forului român pe 6 septembrie. Această decizie a federaţiei internaţionale îi împiedica pe boxerii români să participe la competiţiile de calificare la Jocurile Olimpice, printre care se numără şi Campionatele Mondiale de la Baku. Ulterior, AIBA le-a permis pugiliştilor şi antrenorilor români să participe la CM. Federaţia Română de Box a mai câştigat un proces pe care îl avea la TAS împotriva AIBA, şi în care a contestat suspendarea provizorie din cadrul forului mondial dictată la 8 martie 2011.

Bute l-ar putea întâlni pe Froch pe 14 aprilie şi 4 august
 
Promotorul britanicului Carl Froch, Eddie Hearn, a declarat că sportivul pe care îl impresariază ar putea să îl întâlnească pe campionul mondial la supermijlocie în versiunea IBF, Lucian Bute, în două meciuri ce ar urma să se dispute pe 14 aprilie (Montreal) şi 4 august (Nottingham), precizează Mediafax. „Am stabilit două date. Nu văd de ce aceste date nu ar putea fi stabilite săptămâna viitoare şi într-un contract“, a spus Hearn pentru espn.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

Prima centrală nucleară din Elveţia a fost deconectată

În 2017 cetăţenii din Elveţia s-au pronunţat în cadrul unui referendum pentru ieşirea din reţeaua nucleară. Acum, la Mühleberg, a fost deconectată...

Primarul din Poiana Mare a pierdut procesul cu ANI

Magistraţii de la Curtea Supremă au hotărât, miercuri, să admită recursul Agenţiei de Integritate în procesul intentat de Marin Vintilă, edilul din Poiana Mare.