23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmicalul de tradiţie: Craiova - Energia

Amicalul de tradiţie: Craiova – Energia

Cele două echipe oltene din Divizia A de baschet masculin, SCM-U Craiova şi Energia Rovinari, se întâlnesc duminică în Bănie, de la ora 17.00, iar luni, de la 19.00, la Târgu Jiu, în ultimele amicale înainte de debutul returului

În fiecare pauză competiţională, la echipele de baschet au loc schimbări şi pentru ca nou-veniţii să se integreze cât mai repede este nevoie şi de meciuri de pregătire, nu numai de antrenamente. Cele două formaţii oltene din Divizia A de baschet masculin, SCM-U Craiova şi Energia Rovinari, graţie unei colaborări foarte bune, respectă tradiţia din ultimii ani şi se vor întâlni nu într-un meci de verificare, ci în două, cu nici o săptămână înainte de reluarea campionatului. Primul meci va avea loc duminică, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, iar al doilea, luni, la Târgu Jiu, dar de la ora 19.00, iar antrenorii Andelko Mandic (Craiova) şi Slobodan Nikolic (Energia) vor avea prilejul să urmărească la lucru jucătorii aduşi în această iarnă. De la Craiova au plecat sârbii Bajic şi Vlaskovic şi au venit Donte Gennie şi Cornel Cioacătă, iar la Energia au venit Porter Troupe şi Rajko Kljajevic şi au plecat Brandon Fields, Milan Oluic şi Robert Gilles.
Câţiva dintre componenţii celor două formaţii, de origine sârbă, sărbătoresc sâmbătă Crăciunul pe rit vechi. Este vorba despre antrenorii sârbi Andelko Mandic şi Slobodan Nikolic şi despre jucătorii Branislav Tomic (Craiova), Stefan Nikolic şi Rajko Kljajevic.

Kljajevic s-a accidentat în prima zi

Noua achiziţie a Energiei Rovinari, Rajko Kljajevic, s-a accidentat în prima zi de antrenamente la Târgu Jiu şi riscă rezilierea înţelegerii cu divizionara A de baschet gorjeană. Pivotul sârb a acuzat o problemă musculară, fiind, se pare, vorba de o contractură. Vizibil deranjat, tehnicianul sârb al grupării gorjene, Slobodan Nikolic, i-a dat un ultimatum jucătorului. Dacă nu va fi pe teren în amicalul de luni cu SCM-U Craiova, de la Târgu Jiu, va renunţa la serviciile sale. „Nu ştiu sigur ce fel de accidentare a suferit, dar, din câte am înţeles, va avea nevoie de un repaus de zece zile. Dacă e să fie aşa, ne gândim chiar şi la ruperea contractului. Noi avem nevoie acum de un pivot puternic pentru că ne aşteaptă meciuri grele în debutul returului. Nu-i înţeleg pe sportivii care revin după pauze nepregătiţi. În fiecare zi din vacanţă ar trebui să se antreneze, dar ei nu o fac. În plus, foarte mulţi dintre ei lucrează doar partea superioară şi neglijează picioarele. Trebuie să înţeleagă că picioarele sunt foarte solicitate în jocul de baschet. Dacă nu vom continua cu Kljajevic, trebuie să ne reorientăm pentru un alt pivot. Avem varianta Aleksandar Jevdjic. Ar fi păcat să-l pierdem pe Kljajevic pentru că este un jucător de care am avea nevoie. Nu este un jucător care să marcheze foarte mult, înscrie circa zece puncte pe meci, dar este util în lupta de sub panou, la blocaje, este puternic şi bătăios“, a declarat Nikolic.
Divizia A se va relua pe 14 ianuarie, cu prima etapă din retur. SCM-U Craiova va juca în deplasare cu CSS Giurgiu, iar Energia, pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS