16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlro Slatina a pierdut, Niţulescu demisionează

Alro Slatina a pierdut, Niţulescu demisionează

Liga a II-a
ALRO Slatina – FC Maramureş 0-1

Stadion „Metalurgistul“, spectatori: 500.
A marcat: D. Petrică ’30.
ALRO: Marinescu – Pasăre, Vişa, Grosu, Vodiţă – Sg. Popescu, Quist, Precup, Ed. Stoica (’62, Surugiu) – Ene (’46, Crăciun), Creţu (’46, Stoianof).
Antrenor: Corneliu Papură.
FC Maramureş: Bota – Oltean, Hodor (’60, Toma), Faye, Duruş – Poiană, Nicoară (’80, Urs), Achim, Roman – Filip (’57, Pop), D. Petrică
Antrenor: Romică Buia.
Cartonaşe galbene: Precup / Faye, Hodor.
Cartonaş roşu: Crăciun ’60.
Au arbitrat: M. Balaci – D. Demetrescu, V. Popescu.

ALRO Slatina nu a reuşit să obţină victoria nici din a şasea încercare, pierzând la limită partida cu nou-promovata FC Maramureş. Eşecul l-a determinat pe Jean Niţulescu, preşedintele executiv al clubului, să-şi dea demisia. Meciul a fost pe contre, gazdele încercând să fructifice avantajul propriului teren, în timp ce oaspeţii au mizat pe contraatac. Singurul gol al partidei s-a consemnat în minutul 30, când Achim a centrat de pe partea dreaptă, iar D. Petrică a reluat în plasă din marginea careului mic. Slătinenii au avut ghinion în minutul 34, când mingea trimisă de Edi Stoica din lovitură liberă a nimerit tranversala. La reluare, Papură a schimbat linia ofensivă, aruncându-i în luptă pe Crăciun şi Stoianof. Prima ocazie mare a reprizei secunde şi-a trecut-o însă în cont Vişa (‘49), care din şase metri a trimis cu capul pe lângă poartă. Precup a şutat în bară câteva minute mai târziu. Crăciun nu a rezistat în teren decât un sfert de oră, fiind eliminat după faultul comis asupra lui Hodor, ultimul ajungând la spital. Maramureşenii nu s-au mai apropiat decât foarte rar de poarta lui Marinescu, dar Stoianof (‘78) nu a reuşit să înscrie nici din şapte metri, evidenţiindu-l pe portarul oaspeţilor. Şi cum ceea ce începe prost se termină foarte prost, oltenii au fost nevoiţi să joace ultimele minute ale partidei în nouă oameni. Vodiţă a părăsit terenul accidentat, iar antrenorul Papură efectuase deja cele trei schimbări regulamentare.
 
Buia, mulţumit
 
Romică Buia a câştigat duelul cu Corneliu Papură, fostul său coleg de la Universitatea, şi s-a declarat mulţumit la final: „E un rezultat meritat, echipa a jucat exact ceea ce le-am cerut. Dacă echipa de aici, din Olt, rămânea în 11 jucători, poate ne era mai greu, dar a fost acea eliminare şi acolo s-a decis meciul. Alro este o echipă bună, cred că nu le-a convenit terenul. A fost un pic mai denivelat şi e o echipă care pasează bine, care te presează acasă, dar, din fericire, am avut şansă, am marcat şi ăsta a fost rezultatul. Eu zic că lor le lipseşte victoria, după aceea poate se descătuşează. Noi vrem să rămânem în Divizia B“.
Antrenorul Papură a refuzat să facă declaraţii după joc, în timp ce preşedintele executiv al clubului ALRO, Jean Niţulescu, şi-a anunţat retragerea: „Probabil că eu sunt de vină pentru rezultate, fapt pentru care îmi dau demisia şi plec. Îmi cer scuze suporterilor slătineni, dacă i-am decepţionat. În rest, celelalte măsuri, dacă le va lua cineva, le ia conducerea care este peste mine. Am 60 de ani, nu mă joc cu vorbele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU