18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii dădură recital

Pandurii dădură recital

Pandurii Târgu Jiu – CS Mioveni 5-1
Stadion
“Municipal”, spectatori 5.000
Au marcat: Stromajer ’35, Lemnaru ’52, ’62, Pintilii ’73, Viera ‘83 / Săndulescu ‘64
Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Chiricheş, Cardoso – Voiculeţ, Pintilii, Nistor (’84, Maxim) – Băcilă, Lemnaru (’76, Batin), Stromajer (’80, Grigoraş jr.).
Antrenor: Petre Grigoraş.
Mioveni: Coca – I. Voicu (’53, Nilă), Săndulescu, Creţu, Neagu – Mărgăritescu, V. Gheorghe – Enache, Dică (’78, Dina), Neaga (’55, Ayza) – Tănasă.
Antrenor: Ilie Stan.
Cartonaşe galbene: Voiculeţ / I. Voicu, Săndulescu, Creţu.
Au arbitrat: E. Voicu – Ed. Ungureanu, G. Szabo.

Gorjenii au spulberat nou-promovata CS Mioveni şi au urcat pe locul patru în Liga I

Pentru a-şi asigura liniştea înaintea confruntărilor dificile ce o aşteaptă, Pandurii şi-a propus să învingă nou-promovata CS Mioveni. Uşor de zis, pentru că pe teren lucrurile au fost mai complicate, cel puţin în prima repriză. Cu o echipă defensivă, aşezată muncitoreşte la 30 de metri de propria poartă, CS Mioveni a fost greu de desfăcut. Ba mai mult, băieţii lui Stan au arătat că au şi intenţii ofensive. Enache l-a încercat pe Mingote cu un şut de la 30 de metri (‘7), iar Tănasă a fost aproape să profite de o gafă a lui Chiricheş, însă internaţionalul de la Pandurii a revenit şi a blocat (‘13). Cu Dică şi Neaga inexistenţi, Mioveni s-a mulţumit să apere remiza şi Pandurii a preluat frâiele jocului. Pintilii, cu un şut deviat de Coca în corner, a dat semnalul asaltului (‘22). Nistor a tras peste poartă (‘24), dar Stromajer nu a mai greşit. Angajat în adâncime excelent, slovenul a rezistat atacului lui Voicu şi a plasat balonul sub bara porţii argeşene (1-0, ‘35). Şi după pauză jocul s-a desfăşurat într-un singur sens, spre poarta lui Coca. Lemnaru a majorat avantajul cu un şut plasat după o pasă filtrantă a lui Voiculeţ (2-0, ‘52) şi tot Lemnaru, scăpat singur cu portarul, a realizat „dubla“ peste zece minute (3-0, ‘62). Relaxată prematur, Pandurii a cedat la primul corner al Mioveniului. Săndulescu, liber la prima bară, a reluat cu capul nestingherit şi a redus din diferenţă (3-1, ‘64). Răniţi în orgoliu, oltenii au replicat imediat. Lemnaru, irezistibil, l-a întors pe Săndulescu în propriul careu, argeşeanul a faultat, şi centralul a arătat punctul cu var. Pintilii a executat impecabil şi a refăcut avantajul (4-1, ‘73). Grigoraş Jr., pe un contraatac, a şutat la colţ şi Coca a respins în corner. Nistor a executat şi Viera a marcat cu capul pentru 5-1, cel mai mare scor înregistrat de Pandurii în Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII