19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportHora, cel mai bun la Rânca

Hora, cel mai bun la Rânca

Peste 50 de piloţi s-au întrecut la Rânca, în cadrul celor două etape din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, în prezenţa unui public numeros. Marele câştigător a fost reşiţeanul Lucien Hora, care şi-a trecut în palmares un nou titlu naţional.

Peste 50 de piloţi din întreaga ţară au venit, la sfârşitul săptămânii trecute, la Rânca (Gorj), pentru a lua startul la etapele 13 (51 de participanţi) şi 14 (54 de concurenţi) ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă (CNVC) „Dunlop“ – „Cupa Pandurii Gorj 2011“, singurele desfăşurate în Oltenia. Concurenţii au avut de parcurs 5,025 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de 342 de metri de la start la sosire, iar traseul a avut 20 de viraje la 90 de grade, fiind unul dintre cele mai spectaculoase din ţară. Tribunele naturale  ideale pentru urmărirea curselor şi vremea frumoasă au adus un număr mare de spectatori.

Încântat de traseu

Protagonist a fost reşiţeanul Lucien Hora, campionul en-titre, care a concurat pe o Lola F300, a câştigat ambele etape şi este virtual campion, cu două runde înainte de finalul sezonului, care vor avea loc la Râşnov, pe 1 şi 2 octombrie. În clasamentul general, Hora ocupă primul loc, cu 245 de puncte, urmat pe podium de Paul Andronic (Mitsubishi Lancer Evo) – 205 puncte şi Cătălin Cismaru (Mitsubishi Lancer Evo) – 142 de puncte. Hora, care mai are în palmares două titluri naţionale, a câştigat anul acesta 11 curse şi a apreciat traseul de la Rânca: „A fost perfect! Sunt foarte bucuros. Ne-am atins obiectivul şi în acest an. Traseul de la Rânca este fantastic, e demn de o etapă de campionat european. Îmi place cum s-au îngrijit organizatorii de amenajarea lui“, a spus Hora pentru autorally.ro.
 
Probleme tehnice pentru piloţii craioveni
 
La Rânca au concurat şi patru sportivi din Craiova, Codruţ Cioroiu (Mitshubishi Lancer EVO 8) – grupa A, clasa 5, Mihnea Duţescu (Renault Megane) – grupa H, clasa 3, Monica Cojocaru (Peugeut 206) – grupa A, clasa 3 – şi Cosmin Opriţoiu (Suzuki Swift GTI) – grupa H, clasa 1. Duţescu a obţinut cele mai bune clasări. În etapa a 13-a a ocupat locul 16 la Open, locul 4 la grupa H, locul 2 la clasa H3, iar în etapa a 14-a s-a clasat pe 11 la Open, pe 2 la grupa H, locul 3 la juniori şi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la clasa H3, debutanţi şi 2 roţi motrice. Colegul său de la Extreme Racing Craiova, Codruţ Cioroiu, s-a confruntat cu mari probleme tehnice care i-au afectat evoluţia. În etapa a 13-a, Cioroiu a înregistrat următoarele rezultate: locul 10 la Open, locul 5 la grupa A şi la clasa A5. În runda a doua „Cioară“ a fost al 15-lea la Open şi, la fel ca în etapa a 13-a, a terminat cursa pe locul cinci la grupa A şi clasa A5. Datorită rezultatelor lui Duţescu, Extreme Racing a ocupat locul patru în clasamentul pe echipe.
Nici Monica Cojocaru, singura fată din concurs, nu a fost ocolită de ghinion. Ea a avut probleme cu cauciurile, dar şi cu acceleraţia, ieşind în decor la una dintre urcări. Cea mai bună clasare a Monicăi în cele cinci manşe (recunoaştere, două de antrenamente şi două oficiale) fiind locul 18. Chiar şi aşa, craioveanca s-a clasat în faţa deputatului de Gorj şi totodată preşedintele PSD, Victor Ponta, care a concurat pe un Mitsubishi Lancer EVO 9 şi a ocupat locul 33. Cosmin Opriţoiu a ocupat locul 20 la grupa H şi locul 43 la Open.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII