25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUn egal cât o înfrângere

Un egal cât o înfrângere

Stadion: „Naţional Arena“
Spectatori: 55.000
românia: Tătăruşanu – Luchin, Chiricheş, Goian, Raţ – Lazăr (’43 B. Stancu), Bourceanu, Cociş – Nicoliţă, Marica (’90 Bucur), Tănase. Antrenor: Victor Pițurcă
franţa: Lloris – Sagna, Rami, Abidal, Evra – Martin, M’Vila, Cabaye (’75 Nasri) – Valbuena (‘71Remy) , Benzema, Ribery. Antrenor: Laurent Blanc
Cartonaşe galbene: Tănase, Cociş Goian, Nicoliţă / M’Vila
Au arbitrat: Howard Webb (Marea Britanie)

Clasament
1    Franţa    17
2    Bosnia    16
3    Belarus    12
4    România    12
5    Albania    8
6    Luxemburg    4

 

România a fost egala Franţei pe „Naţional Arena“, partida încheindu-se cu scorul de 0-0, dar punctul obţinut nu ne ajută deloc în cursa pentru calificarea la Campionatul European, după victoria Bosniei în faţa Belarusului (1-0).
În faţa unui public de vis, dar pe un teren în stare proastă, „tricolorii“ au început în forţă, iar în minutul 4, Nicoliţă a fost la un pas de gol, cu un şut-centrare de la 25 de metri, dar Lloris a fost la post. Acelaşi Nicoliţă l-a mai pus la grea încercare pe portarul francez în minutul 27. Franţa nu a avut nici o ocazie clară de a înscrie în prima repriză, trecându-şi în cont doar câteva incursiuni pe partea dreaptă ale lui Sagna.
În debutul părţii secunde, ambele reprezentative au avut câteva acţiuni purtate în viteză, dar stopate la marginea careului de 16 metri. Franţa şi-a creat prima ocazie în minutul 65, când Ribery a pătruns pe dreapta şi a şutat pe lângă poartă. Două minute mai târziu, Stancu i-a pasat bine lui Marica, dar acesta a fost blocat. Franţa a pus treptat stăpânire pe mijlocul terenului şi i-a împiedicat pe elevii lui Piţurcă să dezvolte acţiuni de atac. Totuşi, Stancu (’76) putea trimite în plasă, dar a reluat mult pe lângă poartă o minge centrată de Marica. România rămâne pe locul al patrulea în grupă, dar s-a distanţat la patru puncte de poziţia a doua.
Rezultate Grupa D: Bosnia – Belarus 1-0, Luxemburg – Albania 2-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII