15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova, locul doi la turneul de la Braşov

SCM Craiova, locul doi la turneul de la Braşov

Handbalistele de la SCM Craiova au încheiat pe locul doi turneul de pregătire de la Braşov, “Memorialul Dumitru Popescu Colibaşi“, înregistrând două victorii în faţa formaţiilor CSM Bacău, scor 30-26 (13-13), HCF Piatra Neamţ, scor 36-21 (17-11) şi un eşec în disputa cu echipa gazdă, Corona, scor 22-34 (7-17). Turneul a fost câştigat de Corona Braşov, elevele Marianei Târcă fiind neînvinse în cele 11 partide amicale susţinute în perioada precompetiţională. Pe locul trei s-a clasat CSM Bacău, cu o victorie, iar echipa din Piatra Neamţ a ocupat ultimul loc, cu eşecuri pe linie.
„A fost un turneu reuşit din punctul meu de vedere. Fetele s-au prezentat bine în teren, au respectat sarcinile tactice şi am stat bine şi în ceea ce piveşte condiţia fizică. Mai avem un turneu de pregătire la dispoziţie, la Slobozia, şi sper să punem la punct micile neconcordanţe care există în jocul echipei“, a concluzionat antrenorul echipei SCM Craiova, Bogdan Burcea, după competiţia de la Braşov.
Tehnicianul oltean le-a putut urmări la lucru, pentru prima dată, şi pe cele trei jucătoare care s-au întors de curând de la lotul naţional de tineret al României, Ana Apipie, Andreea Ianaşi şi Cristina Florica. Ianaşi şi Apipie s-au numărat printre principalele marcatoare, prima reuşind să înscrie 12 goluri în trei meciuri, iar cea de-a doua opt. Cealaltă internaţională de tineret, Cristina Florica, a marcat un singur gol în trei partide. În afară de Ianaşi, alte două jucătoare craiovene au reuşit să înscrie 12 goluri, Diana Pătru şi Irina Lăzărin. Pentru SCM au mai jucat în cele trei partide următoarele handbaliste: Ildiko Barbu, Maria Vlăsceanu (portari), Oana Gogoriţă (10 goluri în trei partide), Mihaela Briscan (7 goluri în trei partide), Andreea Mitran (7 goluri în trei partide), Carmen Tiţa (5 goluri în trei partide), Carmen Ilie (4 goluri în trei partide), Mihaela Pătuleanu (4 goluri în trei partide), Elena Nicu (3 goluri în trei partide), Ana Ion (2 goluri în trei partide) şi Andreea Pătuleanu (1 gol în trei partide).
Până la startul Ligii Naţionale, programat pe 3 septembrie, SCM Craiova va mai participa la un al treilea turneu de pregătire. Competiţia se va desfăşura vineri şi sâmbătă la Slobozia, iar pe lângă SCM şi formaţia gazdă, CSM Slobozia, vor mai participa Corona Braşov şi naţionala de tineret a Italiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS