17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal şi aplauze la Severin

Fotbal şi aplauze la Severin

Găzarii au debutat cu dreptul în noul sezon competiţional, obţinând o victorie frumoasă şi încrederea suporterilor, care au creat o atmosferă „caldă“ pe „Municipal“

Tensiune mare în tabăra olteană înaintea jocului cu Arieşul Turda. „Ce bine ar fi dacă am începe cu victorie…“, aceasta a fost fraza rostită de întreg staff-ul tehnic al lui Cosmin Bodea, în timp ce jucătorii împărtăşeau acelaşi gând, doar că erau prea concentraţi asupra misiunii ca să mai şi vorbească. În tribune au luat loc aproximativ 4.000 de împătimiţi ai fotbalului, sceptici la început în privinţa reuşitei noii echipe severinene, destui gândind că nu-i a bună venirea unui număr atât de mare de jucători noi, regăsindu-i totodată cu greu pe cei de anul trecut. Observând reticenţa, crainicul Edi Nicola a făcut o scurtă prezentare a noii echipe din Severin, iar publicul a înţeles că trebuie să o susţină pe Gaz Metan necondiţionat şi a făcut-o cum a ştiut mai bine.
Emoţiile au început să dispară în minutul 13, când Biţiş a zguduit transversala, aplauzele fiind prezente şi la următoarele acţiuni ale oltenilor, nefinalizate de Boroiban, care a hărţuit în permanenţă defensiva ardeleană. Atitudinea publicului a fost de lăudat inclusiv la două degajări nereuşite ale portarului Şteţca, dar şi la unele combinaţii nereuşite, încurajările propulsându‑i pe găzari în atac, în timp ce oaspeţii au părut în dese rânduri „sufocaţi“ de presingul şi determinarea oltenilor. Finalul primei reprize a fost electrizant, în primă fază Alex Neacşa a punctat din şapte-opt metri, dar centralul Antonie a anulat golul, considerând că mijlocaşul gazdelor a faultat în atac (‚30), apoi Boroiban a dat o „scăriţă“ din interiorul careului mare, însă mingea a „deranjat“ transversala (‚41). Explozia de bucurie a găzarilor a venit, meritat, cu doar două minute înainte de pauză, Adrian Olah reuşind să plaseze cu capul o centrare de pe partea dreaptă, moment în care din tribune s-a scandat „Gazu’, Gazu’“, acesta fiind girul că Severinul se identifică cu noua echipă.
După pauză, găzarii au fost luaţi tare de oaspeţi, dar au „întors“ jocul după aproximativ zece minute, continuând forcingul. Diferenţa de pe tabelă s-a majorat în minutul 75, când nou-intratul Hugo Moutinho, preferatul publicului severinean, a profitat de o greşeală a portarului Pampea şi a făcut 2-0. Lusitanul a fost foarte aproape de „dublă“ cinci minute mai târziu, când a reluat cu capul din opt metri, dar a ţintit bara transversală, spre delirul spectatorilor, care au menţinut atmosfera bună până la final, chiar dacă oaspeţii au fost foarte aproape de 2-1, Hadar nimerind şi el transversala în minutul 81.

Bodea, mulţumit

La finalul jocului, antrenorul celor de la Gaz Metan Severin, Cosmin Bodea, s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi, punctând că victoria este meritată şi că va oferi multă linişte în privinţa viitoarelor confruntări. „Mă bucur pentru această victorie, mă bucur pentru băieţi, fiindcă au muncit şi au înţeles ce vreau de la ei. S-au autodepăşit şi sunt fericit că am obţinut cele trei puncte puse în joc. A fost un meci dificil, împotriva unei echipe destul de incomode, care are câţiva jucători valoroşi, dar nu s-a pus problema câştigătoarei. Sunt mulţumit de joc, de ocaziile pe care ni le-am creat, mai puţin de ratări, dar am avut şi ghinion. Am trimis de trei ori balonul în bară, dar e bine că am câştigat. Putem să pregătim în linişte meciurile care urmează“, a spus Bodea. „Publicul a fost minunat şi vreau să îi mulţumesc pentru sprijinul pe care ni l-a acordat. L-am simţit alături de noi şi a contat foarte mult asta în joc. Sper că continuăm să-i facem fericiţi şi să-i atragem la stadion printr-un joc cât mai bun“, a completat Bodea.
Următorul joc al Gaz Metan Severin va fi marţi, de la ora 17.30, la Mătăsari, cu Minerul, în turul patru al Cupei României.
De partea cealaltă, Florin Fabian a recunoscut că Arieşul Turda nu a fost la fel de motivată ca echipa gazdelor. „Am întâlnit un adversar foarte bun, determinat. Am jucat un fotbal bun, deschis, dar atât s-a putut în acest meci. Sper să ne revenim şi să câştigăm în etapa viitoare“, a spus Fabian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII