12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportViitorul Ştiinţa Craiova, locul doi la Braşov Junior Cup

Viitorul Ştiinţa Craiova, locul doi la Braşov Junior Cup

Chiar dacă pare un „clişeu“, putem susţine cu tărie că oltenii au fotbalul în sânge şi că valorile nu contenesc să apară. Ultima dovadă a fost adusă de grupa de copii născuţi în 1998 a clubului Viitorul Ştiinţa Craiova, care a reuşit să „doboare“ nume mari ale fotbalului românesc în materie de juniori şi să urce pe treapta a doua a podiumului la ediţia a treia a turneului internaţional Braşov Junior Cup, cel mai mare din sud-estul Europei. Elevii lui Marian Calafeteanu şi Mircea Papa au câştigat faza grupelor, trecând pe rând de Pajura Huşi (2-0, goluri V. Constantin şi B. Geanâmu) şi Energia Rovinari (2-0, „dublă“ B. Geanâmu), şi remizând cu CSM Reşiţa (0-0). În sferturi, echipa craioveană n-a stat la „discuţii“ cu FC Braşov, câştigând cu 2-0 (G. Ciocan, Cr. Andrei), iar în faza semifinalelor a trecut de Academia „Gheorghe Hagi“ în urma loviturilor de departajare. După cele 60 de minute regulamentare de joc, scorul a fost 1-1, golul craiovenilor fiind semnat de Cristian Andrei, iar rezultatul final a fost 9-8, oltenii fiind felicitaţi până şi de „Rege“. În finală, lucrurile s-au complicat însă, Cautis Steaua Sudului dovedindu-se mult prea bună momentan pentru Viitorul Ştiinţa Craiova, bucureştenii câştigând cu 2-0.
„Este o realizare pentru noi acest loc doi ocupat la Braşov, întrucât suntem un club aflat într-o etapă de formare. Acest succes ne demonstrează că suntem pe un drum bun şi ne obligă totodată să muncim mai mult în viitor şi să aspirăm la lucruri îndrăzneţe“, a comentat finanţatorul clubului craiovean, Silviu Bogdan. Fostul arbitru divizionar A a mai avut un motiv de bucurie la acest turneu, Andrei Urâtu fiind declarat cel mai bun portar la categoria sa de vârstă.
Grupa de ‘98 a clubului Viitorul Ştiinţa Craiova este formată din: Andrei Urâtu, Cătălin Popescu, Ştefan Vlădoiu, Gabriel Ciocan, Mihai Ivan, Cristian Andrei, Alexandru Cojocaru, Paul Hodea, Andrei Rodeanu, Valentin Constantin, Bogdan Geanâmu, Adrian Găbureanu, Robert Văduva, Vlăduţ Onică, Dragoş Păduraru, Alexandru Chivu, Giovani Gherghinoiu, Robert Tănăsescu, Marian Marin, Robert Bogdan, Claudiu Preoteasa, Andrei Stroe, Cosmin Mechenici.
Următoarea acţiune a elevilor lui Marian Calafeteanu şi Mircea Papa va avea loc în intervalul 23-26 august, când se va desfăşura Cupa „Casa Bogdan“, la care vor mai participa Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ şi Dinamo Bucureşti, „câinii“ urmând să vină la Craiova cu două grupe de ’98.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS