12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii vor glorie şi bani

Românii vor glorie şi bani

Cinci formaţii româneşti vor disputa astăzi prima manşă a barajului pentru accederea în grupele Europa League, optimismul primând în taberele noastre

Gaz Metan Mediaş, Steaua, FC Vaslui, Dinamo şi Rapid vor susţine astăzi un adevărat test de maturitate şi de valoare, fiind angrenate în meciul tur al barajului pentru accederea în grupele Europa League.
De departe cel mai disputat meci al zilei este Steaua – ŢSKA Sofia, şi nu prin prisma fotbalului practicat de cele două combatante, cât pentru zvonul că ar fi blat, în joc intrând mafia pariurilor, după cum a scris în ediţia on line de luni cotidianul bulgar 7 Dni Sport. „E o sumă prea mare 240 de milioane de euro. Sunt minciuni. Nu e deloc credibilă. N-au nici măcar noţiunea sumelor. E o sumă imensă. Pentru aşa ceva nu s-ar sesiza FIFA şi UEFA, s-ar sesiza FBI-ul, serviciile de informaţii. Ar trebui să aibă o filieră de blat cu jucătorii de la ŢSKA, dar vă spun eu că nu au. Ar trebui să fie implicaţi cinci jucători de la ŢSKA care trebuie să facă şi penalti, şi eliminare“, a declarat Becali, la Sport.ro. „Eu, la mine la club, pot paria că echipa mea câştigă, că am încrederea asta, dar nici nu fac asta. Dar nu există să pariez că echipa pierde şi să-mi pun echipa să piardă“, a spus Becali.
La rândul său, directorul executiv al grupării bulgare, Ventislav Jivkov, a exclus varianta blatului şi a afirmat că un rezultat de egalitate la Cluj ar fi foarte bun: „Noi jucăm doar pe teren. Ştim că întâlnim un adversar serios, dar vom lupta pentru o victorie. Am fi satisfăcuţi şi cu un egal, având în vedere că jucăm în deplasare. La Sofia, oricum trebuie să învingem. Dacă ne vom califica, jucătorii vor fi răsplătiţi cu prime decente“.
Partida Steaua – ŢSKA Sofia se va juca la Cluj, de la ora 20.30, şi va fi transmisă de Pro TV.
 
Hizo are probleme
de lot

 
Dată afară din Liga Campionilor de olandezii de la Twente, FC Vaslui şi-a propus să facă o figură frumoasă în Europa League, numai că problemele se ţin scai de antrenorul Viorel Hizo înaintea primei manşe a play-off-ului cu Sparta Praga. După meciul cu Concordia Chiajna (3-0), „Dulăul“ a pierdut doi dintre cei mai importanţi jucători ai săi, pe brazilienii Wesley şi Adailton (accidentaţi), asta după ce Cânu, Papp şi Gladstone căzuseră mai de mult la datorie. Wesley a făcut marţi un RMN şi va rata inclusiv returul cu Sparta, urmând să stea pe tuşă 25 de zile, iar „Ada“ a primit „semnale“ că va putea juca joia viitoare contra cehilor.
Înştiinţaţi de problemele moldovenilor, oficialii Spartei sunt convinşi că vor pleca neînvinşi de la Piatra Neamţ. „Cred că avem suficiente informaţii. Obiectivul nostru e clar, să obţinem un rezultat care să ne ofere prima şansă de calificare, asta însemnând o victorie sau un egal“, a spus „principalul“ cehilor, Martin Hasek.
FC Vaslui – Sparta Praga va avea loc de la ora 19.00 şi va putea fi urmărită pe Digi Sport 2.
 
Ardelenii, pregătiţi
 
Gaz Metan Mediaş este gata să producă o nouă surpriză în Europa League, propunându-şi să o elimine de data aceasta pe Austria Viena, iar pentru asta trebuie să obţină un rezultat bun astăzi, în primul tur. „E un meci important pentru clubul nostru. Mergem încrezători la Viena. Vom încerca să mai producem o surpriză. Austria Viena e cea mai titrată echipă din Austria. În ultimii trei ani a avut o prezenţă constantă în play-off-ul Europa League. Au cel mai bun atac din Austria, se pare că sunt în revenire şi în campionat, sunt deja pe locul doi. Indiferent de rezultat, care sperăm să fie unul acceptabil, dorim să se joace calificarea în meciul retur“, a spus tehnicianul Mediaşului, Cristi Pustai.
Meciul Austria Viena – Gaz Metan Mediaş se va disputa de la ora 20.00 şi va fi transmis de 10TV.

„Câinii“ nu concep eşecul
 
Dinamo a plecat încrezătoare spre Ucraina, fiind convinsă că poate obţine un rezultat bun în această seară în faţa celor de la Vorskla Poltava, care să o ajute în returul de la Bucureşti. „Ne aşteaptă o partidă foarte importantă, un meci greu cu o echipă puternică, cu jucători masivi, însă jucăm primul meci în deplasare. Mergem la Poltava pentru a scoate un rezultat pozitiv, suntem pregătiţi. Sper să demonstrăm că suntem o echipă care merită să joace în Europa League. Dinamo nu joacă niciodată la meci egal, însă într-un joc de fotbal se pot întâmpla multe. Foarte important este şi să reuşim să marcăm“, a spus Ciobotariu, care nu va putea miza pe fundaşul Cristi Pulhac (accidentat), incert fiind şi atacantul Marius Alexe. Meciul Vorskla Poltava – Dinamo Bucureşti este programat de la ora 20.00 şi este televizat de Digi Sport 1.
 
Giuleştenii, în Europa după trei ani
 
Rapidul revine astăzi în Europa, după o pauză de aproape trei ani, ultima experienţă europeană a Rapidului consumându-se pe 2 octombrie 2008, când alb-vişiniii au fost eliminaţi din ultimul tur preliminar al defunctei Cupe UEFA de germanii de la
Wolfsburg, cu scorul general de 2-1. Astăzi, elevii lui Răzvan Lucescu o vor întâlni pe Slask Wroclaw sau, altfel spus, Steaua Poloniei, care a fost înfiinţată în 1947 de armată şi, chiar dacă la sfârşitul anilor ‘80 comunismul a căzut, jucătorii încă mai poartă numele de „militari“. „Vom da de o echipă tare ca o stâncă. Trebuie să ne canalizăm toate forţele pentru a depăşi greutăţile care ne aşteaptă în Polonia“, a declarat „giuleşteanul“ Glauber. Disputa de la Wroclaw, dintre Slask – Rapid, va avea loc de la ora 21.00, fiind transmisă de TVR 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII