24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFC Vaslui şi-a arătat limitele

FC Vaslui şi-a arătat limitele

Liga Campionilor
FC Vaslui – Twente Enschede 0-0
Stadion
„Ceahlăul“ – Piatra Neamţ, spectatori: 7.000
FC Vaslui: Cerniauskas – Jovanovici (‘72, Milanov), Papp, Farkaş, Bălace – R. Costin – Adailton, Wesley, Sânmărtean (‘60, Milisavljevici) – Neagu (‘77, Annang), Temwanjera.
Antrenor: Viorel Hizo.
Twente: Mihaylov – Cornelisse, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli – Brama, De Jong, Janssen – Berghuis, Janko (‘86, Landzaat), Ruiz (‘74, John).
Antrenor: Co Adriaanse.
Cartonaşe galbene: Wesley, Neagu, Milisavljevici / Tiendalli.
A arbitrat: Fredy Fautrel.

Optimismul celor de la FC Vaslui, arătat înaintea manşei secunde a turului trei preliminar, nu a fost suficient pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, Twente Enschede fiind o „nucă“ prea tare. Elevii lui Viorel Hizo au bifat o partidă bună la Piatra Neamţ, dar fără să „dezmorţească“ tabela, înregistrând un scor „alb“. Olandezii au obţinut calificarea în faza următoare graţie victoriei din tur, cu 2-0. După această experienţă, moldovenilor nu le rămâne decât să se concentreze asupra Ligii Europa, unde astăzi urmează să-şi afle adversarii din play-off.
„Am ratat foarte mult, din păcate asta este situaţia. Am întâlnit o formaţie valoroasă, cu experienţă în Liga Campionilor. Va fi greu şi în continuare pentru că picăm tot cu o echipă tare în Europa, deşi suntem capi de serie. Nu am ieşit rău, dar nu am ieşit nici bine. Foarte corect şi cinstit, locul nostru nu este în Liga Campionilor, ci în Liga Europa. Practic, am făcut un antrenament, având în vedere că noi am terminat pe locul trei în campionat. Probabil de asta am şi ratat atât de mult“, a spus finanţatorul moldovenilor, Adrian Porumboiu, pentru Mediafax.
„Am pierdut calificarea în favoarea unei echipe mai bune. O echipă care acum patru zile a câştigat Supercupa Olandei, învingând Ajax fără drept de apel. FC Vaslui a început jocul bine şi ne-am creat ocazii, însă acum avem o problemă, ne dorim foarte mult să înscriem, dar nu putem. Trebuie să învăţăm din cele două jocuri cu Twente şi din greşelile pe care le-am făcut şi cel mai important este să învăţăm să câştigăm. Nu poţi să nu greşeşti când ai un astfel de adversar, care domină campionatul Olandei de vreo doi ani. Una e să joci cu Petrolul, alta cu Twente“, a spus antrenorul Viorel Hizo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS