28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEmil Săndoi: Alro are puterea să promoveze

Emil Săndoi: Alro are puterea să promoveze

Antrenorul naţionalei de tineret a României este convins că formaţia slătineană se va bate pentru locurile care asigură promovarea în Liga I

Divizionara secundă Alro Slatina va susţine astăzi, de la ora 18.30, pe stadionul „1 Mai“, un amical de lux, Gabriel Precup şi compania urmând să-şi măsoare forţele cu reprezentativa de tineret a României. Selecţionerul Emil Săndoi a vorbit ieri, pentru GdS, despre acest test şi despre formaţia fostului său coleg de la Universitatea Craiova, Corneliu Papură, menţionând că i-a plăcut foarte mult evoluţia acesteia din sezonul trecut. „Am acceptat acest joc din mai multe considerente. În primul rând, trebuie să avem cât mai multe acţiuni pentru ca jocul nostru să crească treptat, apoi pentru că marţi urmează să jucăm cu Bulgaria un amical, dar şi pentru că am văzut în Alro o echipă competitivă. Mi-a plăcut trupa lui Cornel anul trecut. Deşi era nou-promovată, a reuşit, prin seriozitate şi multă muncă, sunt convins de asta, să pună probleme mari aspirantelor la promovare. Cu puţină şansă reuşeau să le ia chiar şi locul“, a spus Emil Săndoi, care are la dispoziţie un lot format din: portari: Moldovan, Lazar; fundaşi: Râpă, Beţa, Muth, Mladen, Rada, Lupu; mijlocaşi: Ţigănaşu, Selagea, Anton, Răduţ, Pană, C. Matei; atacanţi: Enache, Alibec, Grozav şi Ţucudean, ultimul urmând să ajungă pe malul Oltului cu puţin timp înainte de startul partidei. „Am selectat jucători care nu au prea evoluat la echipele de club sau au jucat mai mult la juniori sau la satelit, cum e cazul celor din străinătate. O să rulez tot lotul şi sper să nu apară vreo accidentare, pentru că nu avem nevoie de aşa ceva. Ei trebuie să aibă cât mai multe jocuri în picioare, numai aşa pot progresa“, a punctat antrenorul naţionalei „mici“.

„Slatina a făcut transferuri bune“

Chestionat în legătură cu componenţa şi ţintarul ligii secunde, Emil Săndoi a spus că seria a doua, unde evoluează formaţiile oltene Alro Slatina, CSM Slatina (Piatra Olt), CSM Vâlcea şi Gaz Metan CFR Craiova, este mult mai valoroasă şi dificilă totodată faţă de prima. „Am văzut calendarul competiţional. În prima etapă avem un derbi local, ca să-i spun aşa, Piatra Olt – Alro, dar şi alte partide interesante, cum ar fi Timişoara – FC Bihor. Este mult mai puternică seria a doua decât prima, şi asta se vede cu ochiul liber, sunt echipe cu istorie şi cu pretenţii, precum Timişoara, FC Bihor, UTA, Gloria Bistriţa, FC Argeş… Cu toate astea, eu cred că Alro Slatina are puterea să promoveze şi spun asta pentru că am văzut ce a făcut anul trecut, şi ţinând cont şi de transferurile din această vară. S-au adus jucători buni şi o să se vadă asta în rezultate. În plus, au un staff tehnic foarte priceput şi dornic de victorii. Să sperăm că va fi bine la final“, a afirmat Săndoi. „Îmi pare rău că nu este şi Universitatea Craiova programată. Sincer, nici nu mai ştiu ce să zic de situaţia echipei-fanion a Olteniei. Mă doare sufletul când mă gândesc unde s-a ajuns“, a punctat Emil Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU