31.7 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPavlik nu mai vrea să boxeze cu Lucian Bute

Pavlik nu mai vrea să boxeze cu Lucian Bute

Pugilistul american Kelly Pavlik, care are probleme mari cu alcoolul, şi-a anulat partida de vineri cu Darryl Cunningham, astfel că duelul cu Bute, din toamnă, are şanse infime să se mai dispute

Din cauza problemelor mari pe care le are cu alcoolul, americanului Kelly Pavlik va lua o nouă pauză, astfel că meciul cu Lucian Bute, campion mondial IBF, are şanse infime să se mai dispute pe 5 noiembrie, aşa cum era programat, anunţă Asport. În schimb, românul supranumit „Mister KO“ l-ar putea întâlni în ring pe veteranul Glen Johnson.
Pavlik, care în urmă cu două săptămâni şi-a bătut fratele în propria casă, şi-a anulat partida de vineri cu Darryl Cunningham.
Promotorul lui Pavlik, Bob Arum, a spus ieri: „Cred că Pavlik nu vrea să mai boxeze. Dacă vrea să se retragă din acest sport, eu nu pot să-l împiedic“.
„Fantoma“ Pavlik ar fi trebuit să îl întâlnească pe Lucian Bute, pe 5 noiembrie, la Montreal, doar dacă îl învingea pe Cunningham. Pavlik şi-a motivat refuzul de a boxa cu românul astfel: „Nu merg să lupt cu un stângaci pentru alune“, dând de înţeles că nu este mulţumit de bursa pe care i-a oferit-o Interbox, una mai mică decât cea oferită de clubul canadian danezului Mikkel Kessler pentru a urca în ring cu Lucian.
Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, consideră că Pavlik face „un joc“ pentru a i se creşte bursa. „Acesta este un alt joc al lui Kelly Pavlik pentru a obţine mai mulţi bani. Încă nu ştim ce vom face, ne trebuie puţin timp să ne organizăm“, a spus Obreja pentru gsp.ro.

Presa americană îl analizează, în antiteză cu românul

Aroganţa şi problemele lui Kelly Pavlik sunt luate la rost de ziariştii americani. Aceştia îl dau exemplu pe Lucian Bute. „Din 2008, Pavlik a fost bătut de Bernard Hopkins şi Sergio Martinez, iar victorii a avut împotriva lui Marco Antonio Rubio, Gary Lockett, Miguel Espino şi Alfonso Lopez. În trei ani a fost de două ori la dezintoxicare, şi-a bătut fratele în propria casă, în timp ce Lucian Bute este neînvins, a semnat un contract pe trei ani cu cei de la Showtime şi în Canada este erou. Iar anul viitor cei de la HBO pregătesc un meci cu Hopkins care, cel mai probabil, i-ar dubla bursa lui Bute. Românul este adevăratul campion. Pavlik este doar o umbră a unui fost campion“, se arată într-un articol din presa americană.

Glen Johnson ar boxa cu „Mister KO“

Cum Lucian are nevoie de un nume mare pentru a boxa, promotorii săi s-au interesat deja de un nou adversar şi, cel mai probabil, va fi tot un american, veteranul Glen Johnson, care a revenit de curând la categoria supermijlocie. Managerul lui Johnson a anunţat deja că pugilistul său este gata să intre în ring în faţa lui Bute. În vârstă de 42 de ani, cel poreclit „Road Warrior“ a adunat 51 de victorii la profesionişti şi 15 înfrângeri. Ultimul meci l-a disputat în iunie, contra lui Carl Froch, în Super Six, pierzând după o decizie controversată a arbitrilor.

„I-am făcut o ofertă mai bună decât
lui Kessler“

La puţin timp după aflarea veştii, Jean Bedard, preşedintele clubului Interbox, a contrazis informaţia conform căreia oferta pentru Pavlik ar fi atât de mică – 1,3 milioane de dolari – cât a afirmat acesta. Mai mult, Bedard a dezvăluit că oferta pentru american a depăşit-o pe cea pe care i-au făcut-o lui Kessler. „Informaţia legată de partea financiară este eronată. I-am făcut o ofertă mai bună decât lui Kessler. Cred că decizia lui are legătură mai mult cu problemele personale decât cu faptul că nu ar vrea să lupte cu Lucian. Şi-a anulat meciul în care ar fi boxat în faţa conaţionalilor săi şi care ar fi fost televizat în toată America. Când am auzit ştirea, am crezut că este o glumă. Ne pregăteam să vedem meciul în Ohio. Trebuia să îl bată pe Cunningham, iar confirmarea partidei cu Bute ar fi trebuit să aibă loc în direct pe Showtime“, a spus Bedard pentru 24h.ca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII