10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRevenire de succes

Revenire de succes

Pandurii Târgu Jiu – FC Braşov 2-1
Stadion
„Municipal“ Târgu  Jiu, spectatori: 5.000
Au marcat: Vranjes ’18, ‘79 / Majernik ‘50
Pandurii: Lazar – Rusu, Viera, Chiricheş, Vlad – Nistor (’80, Cristea), Pintilii (’58, Băcilă), Vranjes – Lemnaru, Batin (’73, Brata), Stromajer.
Antrenor: Petre Grigoraş.
FC Braşov: Felgueiras – Bruno Madeira, Cr. Munteanu, Majernik, Cr. Ionescu – Toloza – Chipciu, M. Cristescu, Paez (’46, Buga), Distefano (’70, Mateiu) – Hadnagy (‘83, Fl. Stângă). Antrenor: Daniel Isăilă.
Cartonaşe galbene: Stromajer, Lazar / Cristescu
Au arbitrat: P. Unimatan – M. Nagy, S. Gheorghe.

Echipa Pandurii a câştigat la revenirea pe „Municipal“ contra formaţiei FC Braşov graţie unei duble a bosniacului Vranjes

Pe jumătate plin, „Municipalul“ s-a arătat mai degrabă reţinut la reîntâlnirea cu trupa lui Petre Grigoraş. Părea că nouă luni de absenţă au rupt relaţiile, însă publicul a devenit entuziast odată cu începerea jocului. FC Braşov a dat senzaţia că se mulţumeşte cu puţin, iar Pandurii nu s-a lăsat invitată şi a plecat spre poarta lui Felgueiras cu toate liniile. Florin Marin, unul dintre secunzii lui Victor Piţurcă, a bătut drumul până la Târgu Jiu să-i observe pe cei trei jucători selecţionaţi, însă doar Pintilii şi Chiricheş s-au „văzut“. Braşoveanul Chipciu, chiar dacă s-a aflat pe teren, nu s-a prea întâlnit cu mingea. Pandurii au avut nevoie de zece minute de acomodare cu noul gazon de pe „Municipal“ până la prima şansă. Batin i-a suflat mingea unui apărător de la FC Braşov, dar a fost blocat în momentul şutului (‘11). Un avertisment neluat în seamă de oaspeţi. Câteva minute mai târziu, gazdele au deschis scorul: Nistor a deschis jocul în stânga pe o contră, Stromajer a centrat în centrul careului, iar Vranjes a reluat din vole, jos, în colţul din dreapta al porţii adverse, 1-0(‘18). Tot Vranjes putea majora avantajul, dar şutul puternic nu a atins ţinta din interiorul careului (‘28). Braşovul a rămas în corzi, iar Pintilii a ratat de puţin cadrul porţii cu un şut în cros (‘30). Vranjes a fost mai precis din lovitură liberă, dar Felgueiras a fost la post (‘36). Lemnaru şi Batin au conlucrat la ultima ocazie a primei părţi, ultimul reuşind să şteargă mingea cu capul, dar fără pericol pentru poarta ardelenilor. Pandurii au intrat la cabine în aplauzele fanilor, dar meciul nu era terminat.

Dublă Vranjes

FC Braşov a revenit de la cabine cu alt aer. Cu Buga pe teren, antrenorul Isăilă a vrut să arate care este calea echipei sale după pauză şi calculele i-au ieşit mai repede decât se aştepta. La cel de-al doilea corner al braşovenilor, Majernik a înscris cu capul din şase metri şi a redus la tăcere tribunele, 1-1(‘50). Pandurii şi-a pierdut busola şi publicul răbdarea. Grigoraş a ieşit nervos de sub banca de rezerve şi a încercat să pună lucrurile la punct, făcând şi câteva schimbări. Lemnaru, trecut vârf împins, a ratat cu capul din câţiva metri, iar Băcilă a trimis o torpilă pe lângă poartă. Apoi, Buga s-a împiedicat în balon când tocmai scăpase singur spre poartă! În minutul 72, Lemnaru a trimis balonul în bară!
Când jocul părea că nu mai aduce nimic bun pentru gazde, omul pe care Grigoraş l-a redescoperit şi pus în valoare, Vranjes, a adus din nou Pandurii în avantaj cu un şut senzaţional de la 25 de metri, 2-1 (‘79). Emoţiile s-au ţinut scai de gorjeni în continuare, când Cristescu a scăpat spre poartă şi, talonat de doi fundaşi, a şutat slab, iar Lazar a reţinut. Băcilă putea aduce liniştea în minutul 89, dar Felgueiras şi-a ţinut echipa în joc cu o paradă de excepţie. Până la urmă, publicul a explodat de fericire şi a aclamat prima victorie a echipei Pandurii din acest sezon.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS