11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVlade Divac aduce baschetul din NBA la Târgu Jiu

Vlade Divac aduce baschetul din NBA la Târgu Jiu

Clubul Sportiv Star 2010 şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj (DJST) organizează, în perioada 1-7 august, la Târgu Jiu, o tabără de pregătire pentru tinerii iubitori ai baschetului, care vor fi antrenaţi de fostele glorii ale baschetului sârbesc Vlade Divac şi Zarko Paspalji

Denumită generic „Star Camp 2011“, acţiunea are rolul de a populariza baschetul în judeţul Gorj. Nume mari ale baschetului mondial sunt aşteptate la Târgu Jiu, capul de afiş ţinându-l starul NBA, Vlade Divac, fost jucător la LA Lakers, Charlotte Hornets şi Sacramento Kings. „E prima dată când în Gorj vine un sportiv de talie mondială. Vizita lui Vlade Divac, care este şi preşedintele Comitetului Olimpic din Serbia, este un eveniment deosebit pentru Târgu Jiu“, a spus şeful DJST, Horaţiu Gorun. Divac va ajunge la Târgu Jiu pe 3 august, iar seara, de la ora 21.00, la Casa Danielescu, va scoate la licitaţie 30 de tricouri din perioada în care evolua la LA Lakers. Banii obţinuţi vor fi donaţi Fundaţiei Ana&Vlade Divac pentru ajutorarea copiilor orfani. Pe 4 august, Vlade va lucra cu copiii înscrişi la acest camp pe terenurile sintetice din incinta stadionului Municipal din Târgu Jiu. Prezenţa lui Divac a atras şi nume mari ale baschetului românesc, Claudiu Fometescu şi Virgil Stănescu anunţându-şi vizitele la Târgu Jiu.

40 de locuri disponibile

Organizatorii campului au stabilit un număr-limită de 40 de participanţi, copii născuţi între 1995 şi 2002, indiferent dacă au practicat sau nu baschetul de performanţă. Taxa de înscriere este de 50 de euro, iar în contul acestei sume participanţii vor primi un echipament complet de baschet (şort, maiou, tricou) şi tricouri şi şepci personalizate cu chipul lui Divac şi autograful său, vor avea câte două antrenamente pe zi, vizionări de meciuri şi antrenamente în care se vor scoate în evidenţă lucrurile pozitive şi cele negative. Şase antrenori sârbi se vor ocupa de instruirea copiilor care se vor putea bucura de numeroase concursuri şi premii. Înscrierile se fac pe adresa de e-mail [email protected]. Printre cei înscrişi se află deja şi trei componenţi ai lotului naţional al României născuţi în 1997. „Star Camp-ul s-a bucurat de un real interes din partea copiilor. Vom avea o săptămână în care copiii să aibă o experienţă frumoasă. Ideea noastră este de a dezvolta baschetul în judeţul nostru. Sper ca acţiunea să iasă aşa cum ne-am planificat“, a mai spus Horaţiu Gorun. 

5.000 de euro costă evenimentul

Acţiunea de popularizare a baschetului iniţiată de gorjeni costă în jur de 5.000 de euro, banii fiind strânşi doar din sponsorizări. „Costurile sunt foarte ridicate. Tot evenimentul costă în jur de 5.000 de euro, dar nu sunt implicaţi bani publici. Cei şase antrenori sârbi trebuie plătiţi, de asemenea echipamentul şi alte costuri. Sperăm ca şi Energia Rovinari să fie alături de noi financiar“, a mai declarat Gorun. Deşi invitată, preşedinta FR Baschet, Carmen Tocală, nu va fi prezentă. „FR Baschet şi-a oferit sprijinul în mingi, dar nu este necesar. Cred că va veni cineva de la Federaţie. Claudiu Fometescu face parte din staff-ul FRB, de asemenea Tudor Costescu, care şi-a anunţat şi el prezenţa. La eveniment va participa şi şefa ANS, Doina Melinte, împreună cu vicepreşedinţii săi“, a declarat consilierul DJST, Robert Doicaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS