17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSJ Ştiinţa „U“ Craiova, proiect de Liga a II-a

CSJ Ştiinţa „U“ Craiova, proiect de Liga a II-a

Bogdan Pâncu, directorul clubului, susţine că se încearcă formarea urgentă a unei echipe care să evolueze în eşalonul secund

Oameni de fotbal din Craiova şi foşti componenţi ai Craiovei Maxima au confirmat ştirea conform căreia se intenţionează formarea unei echipe de seniori pe lângă Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa „U“ Craiova, care până acum se ocupa doar de creşterea juniorilor ce ajungeau exclusiv la Universitatea Craiova, echipa patronată de Adrian Mititelu. Ieri, directorul CSJ Ştiinţa „U“ Craiova, Bogdan Pâncu, a vorbit despre această idee, dar a venit şi cu amănunte noi: „Am văzut ce vor să facă cei din Craiova Maxima şi este un lucru lăudabil, însă pot să spun că noi, cei de la CSJ, avem o altă variantă, un nou plan de resuscitare a fotbalului craiovean. Nu agreem ca prima echipă a Craiovei să joace în Liga a III-a. Deocamdată nu pot să spun decât că există un proiect pentru a avea echipă de Liga aI II-a la Craiova şi le transmit suporterilor craioveni să nu-şi piardă speranţa. Până pe 4 august vom şti dacă planul nostru va reuşi“. Planul despre care vorbeşte Bogdan Pâncu vine la câteva zile după ce preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat public: „Voi susţine din funcţia deţinută orice demers de reconstrucţie fotbalistică şi sper că acesta nu va întârzia“.

Banii vorbesc

Pâncu nu a vrut să dea alte detalii despre strategia formării noii echipe în Bănie. O variantă ar fi recuperarea echipei de la Adrian Mititelu, însă situaţia juridică şi financiară a actualei Universitatea Craiova este mai mult decât delicată. De asemenea, se ia în calcul aducerea unei echipe cu drept de joc în Liga a II-a la Craiova, urmând ca ulterior să se rezolve şi problema cu însemnele şi palmaresul. „Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa «U» Craiova are resurse umane şi infrastructura care pot susţine activitatea unei echipe de fotbal. Să vedem acum dacă se vor găsi şi banii necesari, aproape 500.000 de euro. Alături de primărie şi câţiva sponsori se poate face treabă bună. Ar trebui însă luat totul de la zero şi lucrat pe curat, fără imixtiunea vreunui patron care vrea să dicteze, aşa cum s-a întâmplat până acum. Problemele cu sigla şi cu palmaresul se pot rezolva pe parcurs. Totul este să se pornească treaba. Ar fi foarte important pentru juniorii care pot face saltul la echipe de eşalon superior, dar şi pentru antrenorii care muncesc acum în cadrul CSJ“, opinează surse din cadrul CSJ Ştiinţa „U“ Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

82 COMENTARII