14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVlad: E frumos în Liga I

Vlad: E frumos în Liga I

Revenit de la Săgeata Năvodari în această vară, fundaşul stânga Alexandru Vlad a debutat în prima ligă la Piatra Neamţ

Pandurii a mai lansat un jucător în Liga I în prima rundă a sezonului 2011-2012. Alexandru Vlad, 22 de ani, a debutat în jocul cu Ceahlăul, scor 1-1, când l-a înlocuit la pauză pe Constantin Grecu, accidentat, iar prestaţia sa a fost destul de curajoasă. Faptul că a făcut pasul în Liga I atât de devreme l-a surprins şi pe jucător. „Nu mă aşteptam să joc din prima etapă. Erau Grecu şi Cardoso înaintea mea, dar sunt fericit că am debutat în Liga I şi sper că am făcut-o bine. Domnul Grigoraş mi-a spus să joc cu tupeu şi să-mi fac treaba“, a spus Vlad. Călit un an în Liga a II-a, la Săgeata Năvodari, Alexandru a fost surprins să constante că e mai uşor în prima divizie. „E frumos în Liga I. Mi s-a părut bine. Sincer, e mai uşor ca la B. În Liga a II-a se joacă mai tare, mai dur, aici e mai aerisit jocul“, susţine fundaşul pandurilor. Vlad crede că şi-a făcut treaba bine la debut şi speră ca antrenorul să-l aleagă în continuare în primul unsprezece. „A fost bine, a fost un meci frumos, foarte important, puţină presiune. Am avut puţine emoţii, vă daţi seama, la debut. Mă bucur că a ieşit bine. Dacă tot a fost nevoie de mine, am încercat să-mi fac treaba cât mai bine. O să vedem în continuare pe cine o să aleagă domnul antrenor“, a mai declarat Alexandru Vlad. Titularul postului de fundaş stânga la Pandurii, Constantin Grecu, a suferit o ruptură musculară la Piatra Neamţ, astfel că în rundele următoare lupta pentru titularizare pe postul respectiv se va da între Vlad şi Cardoso.

Grig: Toţi au părut debutanţi!

Petre Grigoraş continuă tirada împotriva elevilor săi după remiza cu Ceahlăul, declarându-se mulţumit doar de Stromajer şi Chiricheş. Grig consideră că jucătorii săi s-au comportat ca nişte novici la Piatra Neamţ, deşi numai unul, Vlad, avea cu adevărat statut de debutant.
„În afară, poate, de Stromajer şi Chiricheş, care au mai încercat să facă câte ceva, nimeni nu a ieşit în evidenţă, din contră, toţi au părut debutanţi! Până şi Pintilii, care este căpitanul echipei, nu s-a văzut… Deci aproape întreaga echipă a părut o debutantă. În acelaşi timp, e clar că a fost un examen pentru unii dintre jucători, dar fiecare meci constituie un examen în sine. Iar acum, după doar un meci, e prematur să trag concluzii vizavi de unii jucători. Deci nu voi lua nici o măsură în acest sens“, a declarat Grigoraş. Tehnicianul dă vina pe mentalitatea păguboasă a jucătorului român. „Poate a fost şi vina noastră că nu i-am trezit mai devreme, evoluţia lor este responsabilitatea noastră. În pauza meciului de la Piatra Neamţ, le-am zis că antrenorul din fotbal vine şi pleacă, aşa că poate să sosească şi Murinho la Pandurii, că doar nu joacă el, jucătorii singuri trebuie să câştige. Deci singura noastră problemă de acum este legată de mentalitate şi doar cu efort susţinut poţi să obţii rezultate“, a mai spus Grigoraş.

Bun şi un punct

Punctul obţinut la Piatra Neamţ l-a mulţumit pe Petre Grigoraş, însă pentru a se declara cu adevărat satisfăcut de acest debut, tehnicianul vrea trei puncte în jocul următor, de acasă, cu FC Braşov. „Este doar un punct, dar sunt mulţumit şi cu el, ce să fac acum? Însă aştept şi un reviriment la nivel mental, dacă meciul cu Braşov de acasă va fi câştigat, apoi cred că ne putem declara mulţumiţi cu adevărat. Patru puncte după două meciuri, eu zic că ar fi bine, am fi în grafic“, consideră Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS