18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii Under 19 nu supără pe nimeni

Tricolorii Under 19 nu supără pe nimeni

România – Grecia 0-1
A marcat:
Fortounis ‘37.
România: Brănescu – Serediuc, Remeş, Gugu, Murgoci – Benzar – Stanciu, Cârstocea – Walleth (‘70, Amet), Năstăsie (‘63, Chitoşca), Gavra (‘46, M. Roman). Antrenor: Lucian Burchel.
Grecia: Kapino – Stafylidis, Potouridis, Mavrias (‘80, Bouzas), Kotsaridis (‘73, Stamogiannos) – Bakasetas (‘70, Karelis), Fortounis – Marinakis, Rougalas – Katidis, Kolovos. Antrenor: Leonidas Vokolos.
Cartonase galbene: Stanciu, Murgoci, Năstăsie, Benzar, Serediuc, Carstocea / Stafylidis, Mavrias.

Naţionala Under 19 a României a pierdut şi disputa cu Grecia, demonstrând că participăm la Campionatul European doar pentru faptul că suntem ţara organizatoare

Echipa naţională Under 19 ani a României a suferit a doua înfrângere în grupa A a Campionatului European, înclinându-se în faţa Greciei, scor 0-1,
într-un meci disputat la Berceni. Unicul gol al partidei a fost marcat de Kostas Fortounis (37), care a consemnat a doua înfrângere pentru tricolori, după 1-3 cu Cehia.
Grecia a început mult mai bine meciul şi l-a pus pentru prima oară la încercare pe Brănescu în minutul 9, prin Mavrias (‘9), apoi portarul nostru a fost salvator la şutul-centrare al lui Fortounis (‘33), care a reuşit să marcheze până la pauză, după o combinaţie cu Kovolos (0-1, ‘37). În finalul primei reprize, tricolorii „mici“ au avut de două ori ocazia egalării, dar portarul Kapino s-a opus la şuturile lui Cârstocea (45+1 ) şi Benzar (45+2). La reluare, cei care au avut mai mult iniţiativa au fost tot grecii, Kolovos (‘57) şi Bakasetas (‘67) au tras pe lângă poartă, abia apoi a venit şi replica României. Stanciu şi-a încercat şutul de la 20 de metri, dar Kapino a fost la post (‘70), apoi craioveanul Mihai Roman a reluat pe spate, dar mingea a trecut puţin peste bară (‘74), fără rezultat rămânând şi acţiunea finalizată de Gugu (‘87).
Mâine vor avea loc ultimele meciuri din grupă, Cehia – Grecia (Mogoşoaia) şi Irlanda – România (Berceni), ambele de la ora 19.00.
Clasament grupa A: 1. Cehia 6 puncte, 2. Irlanda 3 puncte, 3. Grecia 3 puncte, 4. România 0 puncte.

Grecii glumesc
pe seama noastră

Selecţionerul României, Lucian Burchel, s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi, chiar dacă au pierdut, şi speră într-o victorie în partida cu Irlanda, dar şi la un succes al Cehiei în faţa Greciei, acesta fiind calculul pentru a mai spera la calificare. „Ţin să-i felicit pe băieţi pentru că au reuşit să revină după şocul contra Cehiei. Îmi pare rău că n-am putut concretiza ocaziile avute. Obiectivul în acest meci a fost să avem calitate şi abia apoi să câştigăm meciul. Dacă reuşim să-i batem pe irlandezi cu 2-0, în urma unui joc bun, suntem calificaţi. Poate vom fi mai concentraţi la finalizare. Năstăsie a solicitat schimbarea pentru că arbitrul englez i-a zis că-i va da roşu dacă nu-şi controlează intrările. Avem doi suspendaţi pentru meciul cu Irlanda şi nu ştiu dacă Peteleu va putea juca“, a declarat Burchel.
Prezent la meci, antrenorul naţionalei mari, Victor Piţurcă, s-a arătat dezamăgit de evoluţia elevilor lui Lucian Burchel: „Voiam să iau măcar doi-trei jucători. Ei o să facă 20 de ani peste câteva luni, sunt seniori, dar nu îmi sare nimeni în ochi. Nu ştiu cum se face selecţia, dar n-am văzut nimic la Under-19“.
De partea cealaltă, selecţionerul Greciei, Leonidas Vokolos, ne-a făcut complimente şi ne-a şi ironizat în acelaşi timp, punctând faptul că jucăm la Euro pentru că suntem gazde. „Ştiam de la început că vom juca împotriva unei echipe foarte bune. România a avut calitate încă de la început. Sunt foarte fericit pentru copiii mei şi pentru această victorie. Cred că am fost mult mai buni în prima repriză, iar în a doua am fost norocoşi în câteva situaţii. Urez succes României şi antrenorului ei. Sunt alte echipe care poate sunt mai valoroase decât România şi nu sunt prezente la acest turneu final, dar ei sunt gazde şi ăsta e regulamentul UEFA. Totuşi, nu cred că România este o echipă rea“, a afirmat Vokolos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS