29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPoloiştii au ratat calificarea în sferturi

Poloiştii au ratat calificarea în sferturi

Naţionala de polo a României a fost învinsă ieri de reprezentativa Muntenegrului, scor 8-4 (2-1, 1-2, 3-0, 2-1), în meciul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale CM de la Shanghai, informează Mediafax. Pentru formaţia din Muntenegru au marcat Jokici (2 goluri), Brguljan (2), Ivovici (1), Janovici (1), Danilovici (1), Petrovici (1), replica României venind de la C. Radu (2 goluri), Ghiban (1) şi Buşilă (1).
În meciurile din grupe, România a fost învinsă de Australia (8-9) şi Serbia (5-12), obţinând o singură victorie, în faţa Chinei (14-10). Înfrângerea de ieri, din faţa echipei Muntenegrului, obligă tricolorii să joace pentru clasarea finală pe locurile 9-12. Primul meci va avea loc miercuri, cu învinsa dintre SUA şi Canada, din barajul pentru sferturi. Ultimul meci al României, la CM de la Shanghai, va avea loc vineri, pentru clasarea pe locurile 9-10 sau 11-12.
Echipele de pe primul loc în fiecare grupă preliminară s-au calificat direct în faza sferturilor de finală, acestea fiind Ungaria, Serbia, Croaţia şi Italia, toate cu câte 6 puncte. Meciurile de baraj, care s-au disputat ieri seară, urma să desemneze celelalte patru adversare. Muntenegru este deja calificată în sferturi, după victoria cu România, în celelalte partide urmând să se dueleze Spania – Australia, Canada – SUA şi Japonia – Germania. Echipele de pe ultimul loc din fiecare grupă, adică Kazahstan, China, Brazilia şi Africa de Sud, vor juca pentru clasarea finală pe locurile 13-16.
Câştigătoarele din sferturile de finală, meciuri programate miercuri, vor disputa semifinalele, care vor avea loc două zile mai târziu. Finalele şi meciurile de clasament vor avea loc sâmbătă.
Naţionala de polo a României a înregistrat nouă participări la Campionatul Mondial, cel mai bun rezultat fiind locul cinci (1975). La ultima participare, la ediţia din 2009, de la Roma, România s-a situat pe locul şapte, podiumul fiind ocupat, în ordine, de Serbia, Spania şi Croaţia.
Primele trei clasate la Campionatul Mondial din 2011, de la Shanghai, se califică la JO de la Londra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS