29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBegu s-a impus la Bucureşti

Begu s-a impus la Bucureşti

Jucătoarea română de tenis Irina Begu (21 de ani, 56 WTA) a reuşit să câştige sâmbătă turneul BCR Open România, dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, găzduit de Academia de Tenis Herăstrău, după ce a învins-o în finală pe Laura Pous-Tio (Spania), cu 6-3, 7-5, informează Agerpres. Sportiva noastră a reuşit astfel o dublă victorie la BCR Open România, deoarece a câştigat vineri şi la dublu. Irina Begu şi craioveanca Elena „Ema“ Bogdan au învins cuplul Maria Elena Camerin (Italia) / Ipek Senoglu (Turcia), în trei seturi, 6-7 (1), 7-6 (4), 16-14.
În finala de simplu, Irina a condus în primul set cu 3-1 şi chiar dacă iberica a reuşit break-ul imediat, a revenit în joc şi s-a desprins la 5-2, câştigând cu 6-3. Begu a început cu dreptul setul secund, dar a acuzat oboseala acumulată în ultimele săptămâni, iar Laura Pous-Tio a preluat conducerea cu 3-1. Irina s-a mobilizat extraordinar, a reuşit câteva schimburi formidabile, cu lovituri puternice care au descumpănit-o pe adversară, şi scorul a devenit 5-3. Irina a ratat trei mingi de meci la 5-4, dar în cele din urmă şi-a adjudecat victoria cu 7-5.
Irina Begu s-a ales cu 15.200 de dolari şi 150 de puncte pentru succesul de la simplu, la care se adaugă 2.786,5 dolari pentru victoria de la dublu. Pous-Tio va trebui să se mulţumească cu 8.107 dolari şi cu un bonus de 110 puncte.

Buzărnescu, victorioasă la Samsun

O altă tenismană română care a cunoscut succesul la finalul săptămânii trecute este Mihaela Buzărnescu. În pereche cu slovena Tadeja Majeric, Buzărnescu a câştigat proba de dublu a turneului ITF de la Samsun (Turcia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, graţie victoriei din finală obţinute în faţa turcoaicelor Cagla Buykakcay / Pemra Ozgen, principalele favorite, cu 6-1, 6-4. La simplu, Mihaela Buzărnescu a abandonat în optimile de finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS