21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOţelul a pus Steaua la respect

Oţelul a pus Steaua la respect

Oţelul Galaţi – Steaua Bucureşti 1-0
Supercupa României
Stadion
„Ceahlăul“ – Piatra Neamţ, spectatori: 13.253.
A marcat: Laurenţiu Buş ‘14.
Oţelul: Grahovac – Râpă, Costin, Perendija (‘81, Sârghi), Sălăgeanu – Giurgiu (‘3, Viglianti), Neagu, Antal, Ibeh, Buş – Paraschiv (‘64, Pena). Antrenor: Dorinel Munteanu.
Steaua: Tătăruşanu – Martinovici, Galamaz, Gardoş, Latovlevici – Nicoliţă, Bicfalvi, Brandan, Cr. Tănase (‘11, Băjenaru) – Tatu, Rusescu. Antrenor: Roni Levi.
Cartonaşe galbene: Paraschiv, Antal, Perendija / Brandan, Bicfalvi, Nicoliţă, Martinovici, Rusescu.
Au arbitrat: R. Dumitru – A. Oniţa, Cr. Nica; S. Colţescu.
Observatori: P. Costaş, V. Avram.

Campioana României şi-a adjudecat şi Supercupa, acesta fiind cel de-al doilea trofeu din istoria clubului gălăţean

Campioana Oţelul Galaţi a câştigat Supercupa, după ce a învins pe Steaua Bucureşti, deţinătoarea Cupei României, cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seară, la Piatra Neamţ. Boxerul Lucian Bute, campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, i-a acordat titlul de jucătorul meciului lui Laurenţiu Buş, autorul singurului gol, iar apoi le-a oferit fotbaliştilor gălăţeni medaliile de câştigători şi trofeul, care a fost ridicat de căpitanul echipei, Sergiu Costin.
De menţionat faptul că, în minutul 12, Oţelul Galaţi a marcat prin Perendija, însă golul a fost anulat, corect, pe motiv de ofsaid, iar Gabriel Giurgiu şi Cristian Tănase s-au accidentat în primele minute ale meciului, stelistul suferind o comoţie şi fiind transportat la spital.
Antrenorul gălăţenilor, Dorinel Munteanu, a declarat că Oţelul a făcut un joc bun şi că nimeni nu mai poate să conteste rezultatul final. „Sunt foarte bucuros că am luat Supercupa, dar un ochi râde şi unul plânge din cauza celor două accidentări. Bucuria este însă atât de mare, încât cuvintele sunt de prisos. Am făcut un joc bun, cu multă dăruire, şi nu cred că mai poate spune cineva ceva rău despre noi. Au fost două reprize total diferite, prima dominată de noi, în care puteam să mai înscriem alte goluri, şi o a doua mai echilibrată. Sper să nu ne oprim aici“, a declarat Munteanu, la Digi Sport.
Jucătorul meciului, Laurenţiu Buş, a dedicat trofeul întregii ţări: „Am dovedit că suntem cei mai buni. Dedicăm trofeul întregii Românii şi oraşului Galaţi. Trofeul este al tuturor, de la preşedinte, antrenor şi jucători“.
Directorul general al Oţelului Galaţi, Marius Stan, a spus că speră ca acest trofeu câştigat duminică seară să le fi închis gura contestatarilor. „E al doilea trofeu într-o lună. Am prins gustul, vom face tot posibilul să le înmulţim. Am meritat victoria, nu poate fi contestată. Cred că nimeni nu mai poate spune că Oţelul a fost campioană frauduloasă. Vom evolua în trei competiţii, nimeni nu ştie cum va fi, dar sperăm să fie ca anul trecut. Noi n-am făcut investiţii, nu avem de gând să facem, dacă jucătorii sunt cei mai buni, de ce să-i schimbăm?“, a afirmat Marius Stan la Sport.ro.

Jale mare în tabăra roş-albastră

Evoluţia extrem de modestă a Stelei nu a fost trecută cu vederea de patronul Gigi Becali şi nici de antrenorul grupării roş-albastre. „Această echipă nu are nici o perspectivă. Cu ei nu poţi să intri în play-off. Aceşti jucători nu se pot bate pentru podium. Nu pot să las aşa, Steaua nu poate fi batjocorită aşa. Mai iau patru-cinci jucători“, a tunat Becali. „Sunt dezamăgit că am început acest sezon cu o înfrângere. După gol am alergat după egalare, însă nu am găsit soluţia pentru a desface apărarea adversă. E clar că ne mai trebuie trei-patru jucători în acest moment. Nu avem destui atacanţi. Cred că toată lumea înţelege că mai avem nevoie de jucători pe anumite posturi“, a declarat antrenorul Roni Levi.
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că Oţelul Galaţi a meritat victoria în meciul din Supercupa României, scor 1-0, cu Steaua, subliniind că steliştii l-au dezamăgit: „Meci modest, cu multe întreruperi. Oţelul a meritat victoria, a avut o primă repriză bună, Steaua m-a dezamăgit, nu a arătat mare lucru. Azi (duminică – n.r.) cred că s-au jucat doar vreo 22 de minute, româneşte. Jocul m-a nemulţumit. Gesticulăm mult şi jucăm foarte puţin“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS