16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPână la sfârşitul lunii pun antrenor

Până la sfârşitul lunii pun antrenor

Oficialii Sport Club Municipal (SCM) Craiova poartă în această perioadă discuţii pentru găsirea unui antrenor la echipa masculină de baschet

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova nu are antrenor principal, după ce lui Adrian Budurean i-a expirat contractul la finalul sezonului trecut şi nu i-a mai fost prelungit. Nici în ceea ce priveşte componenţa lotului, lucrurile nu stau tocmai bine, la echipă rămânând doar jucătorii din Craiova, care săptămâna aceasta vor începe pregătirea sub comanda antrenorului secund Marius Toma.
Oficialii clubului primăriei au purtat discuţii cu mai mulţi antrenori, dar aceştia nu au acceptat, un motiv fiind bugetul redus al echipei. Unuia dintre ei,  „veteranul“ Claudiu Fometescu, i s-a propus funcţia de antrenor-jucător. Însă, baschetbalistul originar din Târgu Jiu, care anul trecut a ieşit campion cu Universitatea Mobitelco Cluj, a declinat oferta şi s-a orientat spre un club mult mai potent financiar din Capitală.
„În scurt timp, adică până la începutul lunii august, vom avea şi antrenor principal“, a spus „secundul“ Toma.

Tomic, tentat să revină la Craiova

În această perioadă, gruparea olteană poartă discuţii cu sârbul Branislav Tomic, care a mai evoluat cu succes la Craiova în sezonul 2008-2009, iar în campionatul trecut a îmbrăcat tricoul formaţiei CSM Bucureşti. „Bane“, care în perioada cât a jucat la SCM-U era printre preferaţii suporterilor prin dăruirea de care dădea dovadă în teren, pare tentat să revină în Bănie, fiind mai aproape de casă. Şi Kenneth Simms se află în negocieri să rămână la clubul craiovean. El evoluează acum în China pe un contract bun, care se întinde pe o perioadă scurtă de timp, şi şi-a manifestat dorinţa de a continua, din toamnă, în campionatul românesc la SCM-U, echipă al cărei lider a fost în sezonul trecut. În luna august, jucătorii craioveni vor face pregătire pe plan local, urmând ca în septembrie să participe la turnee de pregătire.
Altfel, zilele trecute, la noul sediu al Federaţiei Române de Baschet din Bucureşti, a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din prima fază a Cupei României la masculin, dar şi a poziţiilor din Tabela Berger pentru sezonul 2011-2012. Sezonul va debuta cu Cupa României, care are programată meciuri tur-retur, pe 17 şi 24 septembrie. SCM-U Craiova va întâlni în turul inaugural al Cupei pe CS Otopeni, iar cealaltă formaţie olteană, Energia Rovinari, va juca împotriva multiplei campioane CSU Asesoft Ploieşti. 
Campionatul va începe pe 1 octombrie, iar în prima rundă, SCM-U Craiova va juca pe teren propriu cu nou-promovata CSS Giurgiu. Gorjenii de la Energia, care în această vară l-au pierdut pe Louis Darby, transferat în Cipru, vor debuta în deplasare, cu Gaz Metan Mediaş.

Fetele încep pregătirea pe 15 august

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova îşi va relua pregătirea pentru noul sezon la jumătatea lunii august. La fel ca la masculin, jucătoarelor care nu sunt din Craiova le-a expirat contractul şi nu a fost prelungit. „Ne vom reuni pe 15 august, dată la care va intra în vigoare contractul jucătoarelor care vor veni“, a spus ieri antrenorul Liviu Manea. La fel ca şi celelalte patru echipe din club, baschetbalistele nu vor beneficia de cantonament, ci de pregătire pe plan local, urmată de meciuri amicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII