22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDe la Europa, la dezafiliere

De la Europa, la dezafiliere

Universitatea se află în cantonament la un hotel din centrul Craiovei, „Europa“, dar, dacă finanţatorul alb-albaştrilor nu-şi retrage până mâine acţiunile intentate împotriva FRF în instanţa civilă, echipa ar urma să fie dezafiliată

Oficialii Universităţii au anulat stagiul de pregătire de la Băile Govora şi au decis ca echipa să se antreneze în Craiova, deşi temperaturile din aceste zile au fost caniculare. Cum la cantonamentul din Lunca Jiului se efectuează unele reparaţii de către FC Universitatea, dar fără să existe aprobarea proprietarului DJST Dolj, care a fost doar înştiinţat, finanţatorul Universităţii a găsit altă locaţie pentru jucătorii olteni: hotelul „Europa“ din centrul Craiovei, unde lotul alb-albastru se află „cantonat“ de sâmbătă. Şi la acest stabiliment, oltenii procedează aşa cum au făcut-o la Govora în stagiul din această iarnă: au venit cu bucătăreasa şi cu merinde de „acasă“. Ieri, oltenii au avut două şedinţe de pregătire: una dimineaţa (ora 10.00) şi cealaltă seara (ora 19.00).

Mâine, ultimatum pentru finanţatorul Craiovei

Aşa cum deja se cunoaşte, Comitetul executiv al FRF a solicitat SC FC U Craiova SA ca până miercuri, 13 iulie, să prezinte dovezile că au fonduri financiare pentru a susține activitatea competițională, gruparea craioveană trebuind, totodată, să retragă până mâine acțiunile intentate împotriva FRF în instanța civilă. Conform comunicatului FRF, în caz contrar, Universitatea Craiova ar urma să fie dezafiliată!
Finanţatorul oltenilor a făcut câteva declaraţii la unele emisiuni sportive, afirmând că nu intenţionează să-şi retragă acţiunile în instanţa civilă împotriva FRF. El a spus că decizia luată de Comitetul Executiv este „un şantaj“, „un pumn de gură“.
„Este una dintre hotărârile care nu-şi au rostul. Este o eroare, o greşeală, o răutate şi o prostie. Încalcă drepturile într-o ţară UE. Nimeni nu ne poate lua dreptul de a ne apăra. Eu nu pot renunţa la acţiunea în instanţă, având în vedere că avem de-a face cu un litigiu (cu selecţionerul Victor Piţurcă – n.r.) în urma unei decizii abuzive, care nu a fost judecată corect. Este imposibil. Este un drept al meu constituţional, nici măcar preşedintele Mircea Sandu nu-mi poate lua acest drept. Dacă apasă pe acceleraţie, atunci face o greşeală şi se va termina prost. FRF riscă dezafilierea dacă încalcă ordinea publică. Litigiul cu Piţurcă trebuia judecat de instanţe civile pentru că este un litigiu de muncă. FRF este obligată să respecte legislaţia naţională. Cred că este un şantaj, mă gândesc dacă să fac o plângere pentru «şantaj calificat» la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie“, a spus patronul Universităţii la Sport.ro.

Acuzaţii la adresa lui Mircea Sandu

Vorbind despre bugetul pentru noul sezon, finanţatorul Craiovei a adăugat că prin vânzarea unor jucători ar putea prezenta dovezi că FC Universitatea are fonduri financiare. „Suntem în negocieri avansate pentru vânzarea a trei jucători! Ei se tem pentru că putem face rost de bani şi scăpăm de datorii. Tot ce se întâmplă acum este pentru că vor să pună mâna pe cei patru-cinci jucători. Silviu Lung, Prepeliţă, Găman, Bărboianu sau Florin Costea! Mircea Sandu a intrat într-un joc periculos, vor să îmi ia jucătorii. Jucătorii ăştia fac 7, 8 milioane bani jos! Mircea Sandu s-a luat după Mitică, după unul, altul, şi a făcut lucrul ăsta. E o măgărie fără margine. A fost totul făcut ca să mă sperie, să intru eu în panică. Orice ar fi, eu nu retrag acţiunile din instanţă“, a punctat finanţatorul Craiovei la gsptv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

41 COMENTARII