14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCantonament în jurul casei pentru Ştiinţa

Cantonament în jurul casei pentru Ştiinţa

Din motive financiare, alb-albaştrii şi-au anulat stagiul de pregătire de la Govora şi vor rămâne „centralizaţi“ în zona Craiovei, primind întăriri în ceea ce priveşte staff-ul tehnic

Pentru că li s-a cerut să achite cantonamentul de la Băile Govora în avans, oltenii, aflaţi în criză financiară, au decis să nu mai meargă în staţiunea vâlceană. Soluţia cea mai la îndemână pentru a „dribla“ canicula a fost să rămână acasă. Pentru a simula un cantonament, jucătorii vor fi cazaţi în aproprierea Craiovei până pe 17 iulie, într-o altă locaţie decât cantonamentul din Lunca Jiului, pe care Mititelu l-a băgat în renovare. Deocamdată, turneul din Austria a rămas de actualitate, însă până pe 20 iulie, când este planificată plecarea, nu este exclus să apară modificări în program. Jucătorilor li s-a promis la reunire că în câteva zile îşi vor primi o parte din salariile restante, însă până vineri la prânz nu intrase nici un ban în conturile fotbaliştilor şi ale antrenorilor. În privinţa transferurilor, la Ştiinţa nu a ajuns nici un jucător din cei trei-patru promişi de Mititelu. În schimb, a fost cooptat în staff Tibi Lung, care este antrenor cu portarii, alături de tatăl său, Silviu Lung. Seniorul intenţionează însă să se retragă de la Universitatea, încercând să-şi caute alt angajament. Tibi Lung are 33 de ani şi a apărat ultima dată în Africa de Sud, la echipa Mpumalanga Black Aces. Tot în staff a apărut de câteva zile şi Dragoş Stăvaru, fost jucător la Universitatea, care a mai activat şi la echipa satelit. Stăvaru va fi antrenor secund, ca şi George Biţă. Adrian Mititelu continuă să caute directorul tehnic promis la reunire. Deocamdată, singurul amical despre care ştiu alb-albaştrii este cel cu FC Piatra Olt, de pe 16 iulie.

„Prepeliţă este netransferabil“

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a anunţat că transferul lui Andrei Prepeliţă la Steaua nu mai este de actualitate, deoarece vrea să-l pună la respect pe fotbalist, după ce acesta a încercat să sară peste patron în tentativa sa de a ajunge la Steaua. „În proporţie de 99 la sută nu se mai face transferul lui Prepeliţă la Steaua! Steaua să nu îşi mai gândească strategia cu el în echipă. Mutarea nu se mai face din orgoliul meu. Vreau să îi dau şi lui o lecţie, pentru felul cum s-a purtat. Ne vom descurca şi fără banii pe care i-am fi luat de pe urma lui. Este jucătorul Craiovei şi este netransferabil. Deja va încasa o amendă serioasă pentru cele cinci zile de absenţă şi i se va diminua salariu. Ne-a făcut un favor, deoarece oricum vor fi scăzute salariile la Universitatea Craiova“, a spus Mititelu la Sport.ro.
Mititelu a vorbit şi despre Găman şi Bărboianu, ameninţând că aceştia vor plăti o sumă record dacă nu se prezintă la echipă, bani care i-ar asigura redresarea financiară. Patronul Ştiinţei neagă că ar agrea un transfer al celor doi la Dinamo, deşi s-a scris că gruparea bucureşteană este gată să plătească 700.000 de euro pentru Găman şi Bărboianu. „Dacă întârzie mai mult de 30 de zile înseamnă reziliere unilaterală de contract. Vor plăti zece milioane de euro, cu toate pilele pe care le au. Regulamentul FIFA este foarte clar! Nu se pune problema să plece la Dinamo, un club care, în cârdăşie cu Victor Piţurcă, i-a primit pe cei doi jucători furaţi. M-a sunat domnul Badea, de la Dinamo, dar i-am spus că nu are bani să facă o oferta serioasă pentru Găman şi Bărboianu“, a mai spus Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

56 COMENTARII