29 C
Craiova
marți, 22 iulie, 2025
Știri de ultima orăSportDumitru Dragomir: Mititelu nu are ce să mai caute în fotbal!

Dumitru Dragomir: Mititelu nu are ce să mai caute în fotbal!

Preşedintele LPF consideră că finanţatorul Universităţii a distrus gruparea alb-albastră, iar în sezonul acesta echipa din Bănie nu va evolua în nici o ligă afiliată la FRF din cauza datoriilor

Mitică Dragomir a acordat un interviu în exclusivitate GdS, în care a vorbit despre relaţia lui cu finanţatorul Adrian Mititelu şi cu Universitatea Craiova.
– Consideraţi „Generaţia de aur“ o ieşire din normalul fotbalului românesc, astfel încât valoarea de adevăr pentru noi este cea actuală?
– „Generaţia de aur“… N-am luat nici un aur până acum, că dacă luam vreun aur era ceva! Atunci am fi putut cataloga generaţia respectivă drept una de aur. Pentru mine, generaţie de aur a fost „Craiova Maxima“, prima echipă de club din România ajunsă într-o semifinală de cupă europeană în 1983, şi Steaua, cea care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. Alte rezultate de „aur“ nu cunosc.
– Campioane ale provinciei – Universitatea Craiova, FC Argeş, UTA – sunt în Liga a II-a, în timp ce „cunoscutele“ echipe săteşti Chiajna, Mioveni sunt în prima ligă. Ăsta să fie viitorul fotbalului românesc?
– Asta-i politica actuală. Şi mai mult nu pot să vorbesc! Exact aşa să scrii.
– În acest context, o întrebare, ca un fel de glumă: când va repromova Scorniceştiul în Liga I?!
– Săracii de la Scorniceşti n-au nici după ce să bea apă!
– Glumesc mai departe: dacă v-aţi duce preşedinte acolo, aşa cum aţi mai fost, Scorniceştiul ar putea repromova?
– Nu m-aş duce nici dacă mă împuşc!

Am apărat Universitatea,
nu pe Mititelu

– În ultimele trei sezoane, dumneavoastră l-aţi ajutat pe Mititelu să obţină licenţa, i-aţi acordat bani în avans din drepturile TV, plus alte favoruri, dar acum ziceţi că Mititelu a făcut în ultimii ani multe ilegalităţi. Atunci, de ce l-aţi mai apărat, iar acum faceţi dezvăluiri surprinzătoare?
– Am apărat Universitatea Craiova, nu pe Adrian Mititelu. Eu mi-am dat seama că este ceva putred în… Danemarca. Mi-am dat seama că Mititelu nu înţelegea fotbalul. De fapt, nu înţelege nimic. El vrea să păcălească pe toată lumea. De aici a plecat totul. Mititelu nu are nimic sfânt, n-are nici un fel de educaţie, nu ştie să respecte. Nu are nimic în comun cu societatea de astăzi, nu numai cu fenomenul fotbal. De ce Mititelu nu îşi pune o singură întrebare: chiar toţi din jurul lui – cu care s-a certat – sunt nebuni şi numai el are dreptate?
– În urmă cu ceva vreme, prin 2008, preşedintele FRF, Mircea Sandu, l-a caracterizat pe finanţatorul Adrian Mititelu ca un „nebun frumos al Craiovei“, iar dumneavoastră ziceţi că este la propriu un nebun!
– Nu, nu afirm asta. Nu e nici nebun, nici „frumos“, ci am o altă opinie şi care este evidentă. Adrian Mititelu nu are ce să mai caute în fotbal! Indivizi de teapa lui trebuie excluşi din fenomenul fotbal.

Mititelu trebuie
să-mi dea banii înapoi

– Cum a permis LPF transferul unor jucători de la Universitatea Craiova care au drepturile federative sub sechestru (Wobay, Mihai Costea ş.a.)?
– Nu ştiu. Ştiu doar că fiscul este pe urmele lor şi că vor da de dracu’ dacă banii nu se duc la fisc.
– De ce a virat LPF banii din drepturile TV în contul FC U Craiova, în loc de Fotbal Club U Craiova?
– Pentru că Mititelu a înşelat Federaţia Română de Fotbal prezentând un document fals. Concret, FRF ne-a dat nouă, la LPF, un certificat de licenţiere fals şi astfel Universitatea Craiova a jucat în Liga I un sezon întreg pe fals. Şi a luat şi banii din drepturile TV de la LPF, bani care erau ai ligii. Şi acum îl dau în judecată pe Mititelu şi pe Universitatea Craiova pentru toată această ilegalitate. Să-mi dea banii înapoi! Banii nu sunt ai clubului, ci ai LPF. Liga este exclusivă, adică drepturile de TV sunt exclusiv ale LPF.
– La ora acestui dialog, situaţia echipei de fotbal Universitatea Craiova este una incertă, existând destulă confuzie în privinţa viitorului. Unde o vedeţi pe Craiova la toamnă? În Liga a II-a, a III-a sau dezafiliată?
– Universitatea Craiova are atât de multe datorii încât, după părerea mea, nu va evolua în nici o ligă!

Ştiinţa nu va renaşte în vecii vecilor
cu Mititelu

– Va fi, deci, dezafiliată?
– Nu ştiu. În orice caz, nu va putea evolua în nici un campionat care este afiliat la Federaţia Română de Fotbal până nu plăteşte datoriile. 
– Vedeţi renaşterea Ştiinţei cu Mititelu finanţator?
– Niciodată! În vecii vecilor nu se va întâmpla asta cu Mititelu acolo. Acest om trebuie să dispară din fotbal. Obligatoriu! Repet, n-are nimic comun cu fenomenul fotbal. Mă mir cum de nu l-au luat alţii… De ce spun asta? El a făcut numai falsuri şi spune numai minciuni.
– Suporterii Craiovei trăiesc din amintiri, iar acum sunt foarte supăraţi. În urmă cu 20 de ani, Universitatea a cucerit eventul campionat-cupă, iar acum aproape că plâng, deoarece acum am putea juca prin judeţ!
– Şi suporterii din Craiova au o parte de vină. De ce? Că l-au lăsat pe acest Mititelu acolo, în fruntea Universităţii. Toată lumea l-a ajutat pe Mititelu, inclusiv eu. Şi uitaţi-vă unde am ajuns cu toţii!

Tentat să renunţe
la LPF în 2014

– În ultimele luni aţi avut destule momente în care păreaţi că aţi pierdut controlul situaţiei, aţi fost criticat destul de dur de unii oameni de fotbal…
– O secundă, care „oameni de fotbal“? Cei care m-au criticat nu se numesc oameni, nici animale nu îi pot numi! Cei care m-au criticat au făcut-o doar pentru interesele lor.
– Vă referiţi la Gigi Becali, la Adrian Mititelu…?
– Nu-i numesc. Nu vreau să le dau numele.
– V-aţi propus să vă retrageţi din fruntea LPF? Când?
– Probabil că în 2014, când mi se va încheia mandatul, voi renunţa.

A jucat la Universitatea

Originar din Bălceşti (Vâlcea), Dumitru Dragomir a fost în lotul Universităţii Craiova în perioada 1970-1973, dar a jucat doar în echipa de tineret. „Într-un meci de pe „Central“ din sezonul 1970/1971, Dragomir a intrat în locul meu în ultimul sfert de oră de joc. Acesta ar putea fi debutul lui la Universitatea în Divizia A“, a spus fostul jucător al Ştiinţei, Bîtlan. Constantin Cernăianu, antrenor al Ştiinţei începând cu vara lui 1971, a punctat: „Dragomir nu avea cum să joace în marea echipă a lui Oblemenco şi ceilalţi, nu avea loc. «Campioana unei mari iubiri» a fost valoroasă, cu greu se putea pătrunde… El a jucat doar la tineret“. În 1977, la doar 31 de ani, a devenit preşedintele Chimiei Râmnicu Vâlcea, apoi s-a perindat la conducerile echipelor Viitorul Scornicești şi FCM Braşov, iar între 1987- 1989 a condus clubul de fotbal al Miliţiei Capitalei, Victoria. Din 30 septembrie 1996, Dragomir a fost ales preşedinte al LPF, iar la ultimele alegeri (noiembrie 2005) a fost reales în funcţia de preşedinte al LPF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

46 COMENTARII