14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„E jenant ce se întâmplă cu Ştiinţa!“

„E jenant ce se întâmplă cu Ştiinţa!“

Constantin Cernăianu, antrenorul care a adus primul titlu al Universităţii în vitrina clubului (1974), a afirmat că, vorbind despre Craiova 2011, simte durere, supărare şi jenă

Antrenorul „Campioanei unei mari iubiri“, Constantin Cernăianu, a spus pentru GdS că atunci când vorbeşte cu oamenii de fotbal despre Universitatea Craiova de astăzi trăieşte momente jenante. „Pe lângă această contraperformanţă legată de retrogradarea din Liga I, înţeleg că sunt mari probleme la club şi că n-ar fi exclus ca Ştiinţa să fie dezafiliată, adică să dispară?! Sunt într-o stare de durere, de supărare… nici nu ştiu cum s-o calific. Craiova a mers pe mâna unui om pe care mă abţin să-l mai cataloghez. În anii ‘70, unii conducători ai Ştiinţei, profesori universitari, nu ştiau la început nici câte porţi are un teren de fotbal! Erau însă inteligenţi şi chiar versaţi, n-au deranjat pe nimeni, adică n-au trecut peste cuvântul conducerii tehnice, nu au schimbat antrenorii aşa cum a făcut acest finanţator al Universităţii. Am venit antrenor principal la Universitatea Craiova în vara anului 1971 şi am fost lăsat să lucrez în linişte, iar în 1973 am fost la un… gol de primul titlu al Craiovei. L-am obţinut în 1974. Ce se întâmplă acum cu Universitatea este jenant!“, a punctat Cernăianu.

S-a anulat cantonamentul
de la Govora

După vizita medicală de marţi, gruparea finanţată de Adrian Mititelu a intrat în febra pregătirilor pentru noul sezon competiţional, antrenamentele din aceste zile fiind efectuate în Bănie. Iniţial, oficialii Universităţii au anunţat un cantonament centralizat de nouă zile, începând de sâmbătă, 9 iulie, la stabilimentul „Belvedere“ din Băile Govora, acolo unde oltenii au mai efectuat pregătiri precompetiţionale. În ultima clipă, oficiali ai clubului au anunţat conducerea hotelului că renunţă la acest cantonament, motivând că n-ar fi obţinut acceptul de a se pregăti pe un teren de fotbal din apropierea Govorei, la Căzăneşti. De fapt, conducerea staţiunii vâlcene a impus Universităţii Craiova să achite în avans banii reprezentând doar cazarea delegaţiei oltene, dar clubul nu a plătit până ieri şi a comunicat că renunţă la Govora. Mâncarea pentru întreaga delegaţie trebuia să fie asigurată, ca şi la precedentul cantonament din Govora, de la… pachet, adică urma să vină bucătăreasa clubului din Bănie şi să gătească produsele aduse de acasă. 
Oltenii ar trebui să efectueze şi un al doilea stagiu, în Austria, dar deocamdată nu se cunosc detalii despre această perioadă de pregătire.

Amical cu Piatra Olt

Până una-alta, fosta grupare de Liga I, Universitatea, a perfectat un amical cu FC Piatra Olt, echipă care activează în Liga a III-a, iar în campionatul trecut a terminat pe locul II în Seria 4. Acest amical al Ştiinţei cu echipa din Piatra Olt, pregătită de antrenorul Dan Oprescu, va avea loc pe 16 iulie (sâmbătă), în Bănie, pe arena „Petre Deselnicu“ din incinta Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“.
Preşedintele grupării din Piatra Olt, fostul arbitru divizionar Constantin Gheorghe- Vâlcea, a declarat că pentru echipa din Piatra Olt este un amical în premieră şi important, formaţia dorindu-şi să evolueze în Liga a II-a chiar din acest sezon, 2011/2012. Există probabilitatea ca FC Piatra Olt să fie acceptată în Liga a II-a prin retragerea în această vară a unor formaţii din acest eşalon, iar conducerea din Piatra Olt a depus cerere la FRF în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII