14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBute: Va fi un meci spectaculos, nu precum cel dintre Klitschko şi Haye

Bute: Va fi un meci spectaculos, nu precum cel dintre Klitschko şi Haye

Pugiliştii Lucian Bute şi Jean Paul Mendy au susţinut ieri conferinţa de presă comună înainte de duelul de sâmbătă de la Romexpo în cadrul galei „Campion pentru România“.
Bute a promis că va face un meci mare şi că, la finalul partidei, centura mondială IBF la categoria supermijlocie va rămâne tot la el.
„Vă promit că sâmbătă va fi un meci spectaculos, nu precum cel dintre Klitschko şi Haye. Obiectivul meu este să câştig şi să ţin cât mai mult centura. M-am pregătit foarte serios, iar de două luni în capul meu nu este decât Jean-Paul Mendy“, a spus Lucian Bute. „Am venit pentru a câştiga centura, nu pentru a face figuraţie. Nu consider că este un obstacol faptul că voi lupta în ţara natală a lui Lucian, sunt profesionist şi trebuie să fac faţă tuturor condiţiilor“, a replicat francezul Mendy.
Lucian, care încearcă să-şi apere pentru a opta oară centura de campion mondial, nu îşi pune problema că nu va intra în limitele categoriei. Mai are de dat jos 2-2,5 kilograme, dar este sigur că vineri, la ora 13.00, când este programat cântarul oficial, va fi în limitele categoriei.
Pugilistul român este bucuros că va boxa în faţa compatrioţilor săi: „Sunt foarte emoţionat că voi boxa acasă, aştept acest moment din 2007, când am devenit campion. Am văzut foarte mult interes pentru mine, simt susţinerea românilor şi le mulţumesc. Vreau să sărbătorim victoria la Universitate. Îi mulţumesc lui Mendy şi staff-ului său că a acceptat să vină în România să boxeze“.

Mendy loveşte cu stânga la cap şi corp

Lucian Bute şi staff-ul său sunt conştienţi că Mendy, care, de asemenea, este neînvins, nu a venit să piardă. „Am mare încredere în mine şi încerc să rămân concentrat pe strategia pe care am conceput-o cu echipa mea. Sunt pregătit fizic şi psihic. Mendy nu a venit să se plimbe prin parc, ci să-mi ia centura. Este un jucător defensiv, joacă mult pe contaatac. Este foarte periculos, trebuie sa fiu foarte atent la loviturile lui. Este exploziv şi loveşte cu stânga la cap şi corp“, a încheiat cel supranumit Mister „KO“.

Doroftei nu vine

Leonard Doroftei nu va fi prezent pe 9 iulie la Romexpo, pentru că este în vacanţă, dar va vedea meciul la televizor. „Voi pleca în vacanţă pentru că pe copii mei nu-i interesează nici un meci de box“, a spus „Moşul“ la Radio GSP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII