18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCorneliu Stroe: Nu-l putem goni pe Mititelu!

Corneliu Stroe: Nu-l putem goni pe Mititelu!

Preşedintele de onoare al Universităţii, Corneliu Stroe (foto), care sâmbătă împlineşte 68 de ani, a vorbit pentru GdS despre situaţia Ştiinţei în 2011.
– Cine sunt vinovaţii pentru situaţia critică a Ştiinţei? Arbitrii, LPF, FRF, ziariştii, suporterii, cine…?
– Culpa aparţine, evident, finanţatorului, dar nu este doar el vinovat. Lăsând la o parte criza şi situaţia economică, ar mai fi de amintit şi neimplicarea autorităţilor, respectiv Primăria Craiovei şi Consiliul Judeţean Dolj.
– Universitatea este totuşi o echipă privată, adică nu mai suntem ca în anii ‘80, când cei de la primărie şi de la judeţ vă conduceau, dar vă asigurau şi bani ş.a.m.d!
– Eşti în eroare. Autorităţile de atunci nu ne-au condus şi nici nu ne-au asigurat bugetul, doar ne-au sprijinit şi ajutat să ne facem managementul aşa cum l-am gândit noi, cei de la club. Am mai spus asta, am avut întotdeauna suficienţi bani astfel încât jucătorii să nu se plângă. Cea mai bună dovadă este faptul că timp de aproape zece ani nu a plecat nimeni de la Craiova Maxima. Şi este de înţeles că jucătorii valoroşi ai Maximei au fost solicitaţi şi de alte echipe, îndeosebi de cele din Capitală, Dinamo şi Steaua. Secretul rămânerii lor la Craiova? Partea materială şi o diplomă universitară care le-a folosit foarte mult aproape tuturor celor din Craiova Maxima.
– Un fost fotbalist oltean din perioada când Ştiinţa a promovat în B, Ion Briac, îmi spunea că este trist şi resemnat şi că nu înţelege cum a ajuns Universitatea în situaţia această critică…
– Îl înţeleg, dar acum este o cu totul altă conjunctură. Dacă facem o statistică a finanţării echipelor cu care Universitatea s-a confruntat în ediţia trecută în Liga I, vom avea şi un fel de răspuns. Doar trei echipe au fost în sezonul 2011/2012 finanţate de o singură persoană: Steaua, FC Vaslui şi Universitatea Craiova Şi, dacă suntem corecţi, nu putem să facem, din punct de vedere material, un oarecare semn de egalitate între finanţatorul Craiovei şi ceilalţi doi. Restul echipelor din Liga I au fost ajutate financiar (şi) de autorităţi.
– Cum vedeţi viitorul Ştiinţei? Prin implicarea autorităţilor,  mai mulţi sponsori?
– Evident. Atragerea de sponsori, implicarea autorităţilor din Craiova. Nu putem însă discuta de cedarea echipei de către Mititelu. Suntem într-o economie de piaţă, iar el este patronul echipei. Numai cu voia lui s-ar putea face asta. Altfel, nu poţi să-l goneşti pe Mititelu dacă el nu vrea!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII