16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSemifinale fără Federer

Semifinale fără Federer

Spaniolul Rafael Nadal, sârbul Novak Djokovic, britanicul Andy Murray şi francezul Jo-Wilfried Tsonga s-au calificat în semfinalele turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. Astăzi, în penultimul act al competiţiei de la All England Club, Nadal îl va înfrunta pe reprezentantul gazdelor, Murray, în timp ce Djokovic îl va avea adversar pe Tsonga.
Francezul l-a eliminat în sferturi pe fostul lider mondial, elveţianul Roger Federer, scor 3-6, 6-7, 6-4, 6-4, 6-4, după un meci superb. „Nu am ce să-mi reproşez, a fost un meci frumos, în care am jucat bine şi pe care l-am pierdut la limită“, a spus Federer la încheierea partidei. Elveţianul s-a impus de şase ori pe iarba londoneză (ultima oară în 2009).
Pentru Tsonga este prima calificare în semifinale la Wimbledon, unde s-a oprit în sferturi la ediţia precedentă.
Francezul va juca pentru un loc în finala de la Wimbledon împotriva lui Novak Djokovic, jucătorul care în urmă cu trei ani şi jumătate l-a privat, la Australian Open, de primul său titlu major. Tenismanul sârb l-a eliminat pe australianul Bernard Tomic, în patru seturi, scor 6-2, 3-6, 6-3, 7-5, ajungând astfel pentru a cincea oară consecutiv în semifinalele unui turneu de Mare Şlem. Djokovic va deveni numărul 1 mondial dacă se califică în finală sau dacă spaniolul Rafael Nadal nu-şi va păstra titlul.
Nadal s-a calificat în semifinale, după ce l-a eliminat pe americanul Mardy Fish în patru seturi, scor 6-3, 6-3, 5-7, 6-4. Adversarul ibericului din semifinale, Andy Murray, l-a depăşit în sferturile de finală pe spaniolul Feliciano Lopez în trei seturi, 6-3, 6-4, 6-4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS