13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPerformeri de mici

Performeri de mici

Cei mai mici dintre atleţii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova au concurat săptămâna aceasta la Campionatul Naţional de atletism pentru categoriile de vârstă copii 1 (născuţi în anii 1998 şi 1999), copii 2 (2000 – 2001) şi copii 3 (2002 – 2003).
Competiţia, desfăşurată pe stadionul „Iolanda Balaş Soter“ din Bucureşti, a adunat la start un număr impresionant de participanţi, 990, care i-au încântat pe spectatori cu dârzenia de care au dat dovadă.
Craiovenii au fost printre remarcaţii finalelor, revenind acasă cu 13 medalii. La categoria copii 1, Cristina Mihaela Cofin a obţinut medalie de argint la 200 de metri garduri, Miruna Paraschiv a luat bronz în proba de 80 de metri, iar Miruna Paraschiv s-a clasat a treia la 80 de metri.
La categoria de vârstă copii 2 s-au înregistrat rezultate şi mai bune, cinci medalii, dintre care două titluri naţionale. Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului au urcat Mihaela Truşcă, la 800 de metri, sportiva craioveană reuşind să câştige încă un titlu naţional, alături de colegele de la ştafeta 4×80 metri, Andra Bojneagu (foto dreapta), Andreea Grigoran şi Alexandra Uluceanu. Celelalte trei medalii la copii 2 au fost obţinute de Alexandra Uluceanu – argint la săritura în lungime, Vanessa Balaci – argint la 150 m şi Mihnea Teodorescu – bronz la triatlon.
La cea mai mică dintre categoriile de vârstă, copii 3, LPS „Petrache Trişcu“ Craiova a obţinut cinci medalii: Robert Untaru a ieşit campion la triatlon, Măriuca Pătru a câştigat argintul la 300 m, Luiza Miertescu a ocupat locul trei la aruncarea greutăţii, iar Diana Iacob a cucerit două medalii, ambele de bronz, la lungime şi 40 m garduri. „Am avut rezultate de excepţie în multe probe. Este un prim rezultat al unui proiect început cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar trebuie continuat. Ne descurcăm greu cu banii, dar nu puteam lăsa copiii să se pregătească o jumătate de an şi apoi să nu îi trimitem la finală“, a spus Cătălin Brânduşoiu, director adjunct la LPS „Petrache Trişcu“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU