20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGabriel Tamaş: Sunt pregătit să evoluez în Serie A

Gabriel Tamaş: Sunt pregătit să evoluez în Serie A

Fundaşul echipei West Bromwich Albion, Gabriel Tamaş, aflat pe lista de achiziţii a clubului Lazio Roma, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Corriere dello Sport, că este pregătit să evolueze în Serie A, informează alaziosiamonoi.it, citat de Mediafax. „Cunosc bine campionatul italian, l-am urmărit mereu. Este o competiţie fascinantă şi mi-ar plăcea să joc în Serie A şi sunt pregătit pentru asta. Nu ştiu care sunt diferenţele dintre fotbalul din Italia şi cel din Anglia, deoarece nu am jucat în Serie A. Pot spune că în Anglia mă simt bine şi am crescut din multe puncte de vedere“, a afirmat Tamaş (27 de ani), care a recunoscut că s-a consultat în privinţa trecerii la Lazio cu Ştefan Radu, fundaşul biancocelestilor, cu care a mai fost coechipier la Dinamo.
Internaţionalul român a spus că poate juca oriunde în defensivă, dar cel mai bine se simte ca fundaş la marcaj. „Dacă îţi place fotbalul, poţi juca în orice poziţie, te poţi adapta fără probleme. Sunt un fundaş central, am jucat şi fundaş dreapta, dar cele mai bune prestaţii le-am avut ca stoper. Sunt un luptător, când intru pe teren sunt determinat, dar ar trebui să-i las pe alţii să mă judece“, a spus Gabi Tamaş.
Presa italiană şi cea engleză au scris în ultimele zile că Lazio Roma este interesată de împrumutul pentru un sezon al jucătorului formaţiei West Bromwich Albion, contra sumei de un milion de euro. Singurul lucru care nu a fost pus la punct a fost salariul lui Gabriel Tamaş, italienii oferă 500.000 de euro pe an, iar românul solicită cu 200.000 de euro mai mult. Dacă randamentul lui Gabi Tamaş va fi cel scontat de italieni, gruparea capitolină l-ar putea achiziţiona definitiv la anul în schimbul sumei de 2,5 milioane de euro. Pentru Tamaş, Italia ar fi a şaptea ţară în care ar juca, după România, Turcia, Rusia, Spania, Franţa şi Anglia.
Altfel, West Bromwich Albion a transferat deja doi fundaşi în această pauză competiţională, pe nord-irlandezul Gareth McAuley (Ipswich Town) şi pe Craig Dawson (revenit după un împrumut în Liga a III-a la Rochdale).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS