30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii n-au dat-o nici în bară

Tricolorii n-au dat-o nici în bară

România a fost învinsă de Paraguay la capătul unui joc în care n-a „mişcat“, mult mai slab decât cel cu Brazilia, când a reuşit măcar să zguduie transversala

Bilanţul României la miniturneul susţinut în America de Sud este negativ. După o evoluţie acceptabilă cu Brazilia (0-1), tricolorii au fost învinşi fără drept de apel, scor 2-0, pe stadionul „Defensores del Chaco“ din Asuncion, de selecţionata Paraguayului, golurile gazdelor fiind marcate de Valdez ‘2 şi Santa Cruz ‘29. „Am fost net inferiori!“, a recunoscut interimarul Ştefan Iovan. „Am întâlnit un adversar extraordinar de motivat, care se pregăteşte pentru Copa America, o echipă agresivă, proaspătă. Ne-au fost net superiori din toate punctele de vedere, ritm de joc crescut. Noi am încercat să echilibrăm, dar am început meciul cu o greşeală a lui Latovlevici. Echipa, fiind tânără, nu a putut să-şi revină din acest şoc, şi-a pierdut din încredere, n-am mai fost aşa de bine organizaţi. Am fost net inferiori Paraguayului. Am avut mai multă agresivitate în repriza a doua, am echilibrat jocul. Totuşi, s-a văzut diferenţa de ritm dintre noi şi ei“, a spus Ştefan Iovan, care a mizat pe următorii jucători: Pantilimon – Râpă, Gardoş, Papp (‘46, Bourceanu), Latovlevici – Torje (‘84, Antal), Mureşan (‘61, Alexa), Giurgiu (‘46, Sânmărtean), Tănase (‘73, Surdu) – Zicu (‘46, Oros), Alexe. De partea cealaltă, selecţionerul Paraguayului, Gerardo Martino, i-a trimis pe teren pe: Villar – Cardozo, Da Silva, Benegas, Samudio – Barreto (‘77, Marecos), Riveros, Acuna (‘9, Molinas), Martinez (‘77, Benitez) – Santa Cruz (‘62, Zeballos), Valdez (‘45, Perez).
Cele două selecţionate s-au întâlnit o singură dată până acum, într-o partidă amicală disputată pe stadionul „Steaua“, pe 3 iunie 1998, şi câştigată de România cu scorul de 3-2.

Papp: E dureros că suntem în urna a patra

Înfrângerea cu Paraguay a aruncat echipa naţională a României în cea de-a patra urnă valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2014. Selecţionata noastră este depăşită de ţări precum Belarus, Ungaria, Bosnia sau Israel, echipe aflate în urna a treia valorică.
Titulari în partida de la Asuncion, fundaşul Paul Papp şi mijlocaşul Gabriel Torje nu pot să-şi explice cum au pierdut contra Paraguayului. „Şi noi ne-am dorit să câştigăm, dar nu am făcut un joc bun. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ei au fost mai agresivi şi asta s-a văzut. E dureros că suntem în urna a patra, vom avea adversari foarte dificili, o să ne fie greu, depinde doar de noi să trecem peste hopul ăsta“, a spus Papp, conform gsp. „A fost un meci care nu ne onorează şi care ne duce în urna a patra valorică. Speram la mai mult, dar acel gol luat în minutul doi ne-a înmuiat. Nu se poate spune că ne-a lipsit motivaţia. La orice meci la naţională trebuie să fii motivat sută la sută, joci pentru ţara ta. Dacă erau şi cei patru jucători care au făcut un meci mare cu Bosnia, probabil câştigam acum sau poate puteam să pierdem la fel“, a punctat Gabriel Torje, făcând referire la Adrian Mutu, Cristi Săpunaru, Răzvan Raţ şi Gabriel Tamaş, care au refuzat să zboare în America de Sud pentru turneul de pregătire al naţionalei, preferând vacanţa.
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, s-a supărat foarte tare pentru acest insucces al naţionalei cu Paraguay şi a criticat forma sportivă a jucătorilor. „S-a văzut lipsa de experienţă a unora dintre ei, iar la alţii este vorba şi de lipsă de valoare. În plus, la naţională sunt unii jucători mai graşi decât mine! Îi ştiţi voi, nu are rost să îi numesc“, a spus Dumitru Dragomir, pentru Evenimentul Zilei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII