16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalistele de la Real aşteaptă medaliile

Fotbalistele de la Real aşteaptă medaliile

Duminică, după meciul cu Şantierul Naval Constanţa, din ultima etapă din Liga I de fotbal feminin, jucătoarele de la Real Craiova vor primi medaliile de bronz

Duminică se va trage cortina peste un nou sezon din Liga I de fotbal feminin. Meciurile din ultima etapă nu mai pot schimba prea mult configuraţia finală a clasamentului.
Dintre cele două echipe craiovene, doar una va juca. CS Real va întâlni, de la ora 11.00, pe stadionul de la Hanul Doctorului, formaţia Şantierul Naval Constanţa, într-o partidă în care oltencele vor să se impună la scor. Echipa antrenată de Sorin Pătraşcu se află pe podiumul campionatului, în spatele formaţiilor Olimpia Cluj şi FCM Târgu Mureş, cu 17 puncte acumulate, iar echipa vizitatoare ocupă ultimul loc, cu doar 9 puncte acumulate în 23 de partide. Fotbalistele de la malul mării au înregistrat în acest campionat două victorii, trei egaluri şi 18 înfrângeri, au marcat 15 goluri şi au primit 130!

Vor să facă scor

„Nu se pune problema câştigătoarei. Vom avea un meci uşor cu echipa din Constanţa şi de aceea îmi permit să bag în poartă un fundaş, pe Georgiana Pozmac, una dintre cele mai scunde jucătoare din lotul nostru. Sper ca adversarele să nici nu ajungă la poarta noastră. Sperăm să oferim spectatorilor care vor veni la stadion un meci agreabil“, a spus antrenorul Pătraşcu.
Acesta a adăugat că, după partidă, întregul lot de la Real va fi premiat pentru locul trei obţinut: „Jucătoarele vor primi medalii de bronz, diplome şi o cupă de la federaţie. Ne-au fost trimise, nu a putut veni un reprezentant, şi cel mai probabil vor fi înmânate de Nicu Neagoe, preşedintele AJF Dolj“. Trebuie menţionat că marea majoritate a jucătoarelor din lotul CS Real au fost medaliate şi anul trecut cu argint, pe când făceau parte din echipa Sporting Craiova, pregătită atunci tot de Sorin Pătraşcu.

Sporting nu merge
la Cluj

În ceea ce priveşte Sporting Craiova, echipa pregătită de Cornel Roman ar fi trebuit să joace duminică în deplasare, cu formaţia Clujana Cluj-Napoca, dar nu va mai face deplasarea şi va pierde partida cu 3-0 la „masa verde“. Marian Pălărie, preşedintele de la Sporting, a explicat vineri decizia de a nu trimite echipa la Cluj-Napoca: „Nu mai avem jucătoare suficiente în lot ca să alcătuim o echipă şi nici bani pentru deplasare, aşa că am ales să nu mai mergem. Este prima dată în acest campionat când nu ne prezentăm. Vom pierde partida, dar nu vom coborî mai jos de locul cinci“. Sporting a acumulat până în această etapă 36 de puncte, având 11 victorii, 3 egaluri şi 9 înfrângeri.

Olimpia Cluj, campioana neînvinsă

Olimpia Cluj este noua campioană a României la fotbal feminin. „Olimpicele“, pregătite de Mirel Albon, au primit deja medaliile de aur, la finalul etapei trecute, exact după victoria categorică, de pe teren propriu, 7-1, cu FCM Târgu Mureş, campioana din sezonul precedent. Clujencele au încheiat campionatul cu victorii pe linie, golaveraj 250-11, iar în ultima etapă vor câştiga cu 3-0 partida cu FC Nicolae Dobrin, formaţie retrasă din campionat. Jucătoarea Cosmina Duşa a obţinut titlul de golgheter, cu 103 goluri înscrise. Olimpia, echipă înfiinţată vara trecută, a reuşit eventul, câştigând şi Cupa României.
Fotbalistele lui Albon vor juca în grupele Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS