22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCîrstea a învins-o pe Dulgheru şi o va întâlni pe Na Li

Cîrstea a învins-o pe Dulgheru şi o va întâlni pe Na Li

Duelul românesc dintre Sorana Cîrstea (foto), locul 99 WTA, şi Alexandra Dulgheru (locul 35 WTA) din turul secund al turneului de mare şlem de la Roland Garros a fost câştigat ieri de Cîrstea, care s-a impus cu scorul de 6-2, 7-5.
În setul al doilea, Dulgheru a salvat o minge de meci la 6-5, a obţinut avantajul, însă Cîrstea a restabilit egalitatea. Sorana a obţinut a doua minge de meci, dar nici de această dată nu a reuşit să închidă meciul. A treia oară a fost cu noroc pentru târgovişteanca de 21 de ani, care a reuşit break-ul şi a câştigat setul cu 7-5. Fostă sfert-finalistă pe zgura pariziană, în 2009, Sorana Cîrstea o va înfrunta în turul al treilea pe chinezoaica Na Li, cap de serie numărul 6 şi locul şapte WTA, care a învins-o ieri pe Silvia Soler-Espinosa (Spania), poziţia 158 în clasamentul mondial, scor 6-4, 7-5. Cîrstea este singura jucătoare din România care a acces în turul trei la individual, performanţă pentru care va încasa 42.000 de euro.
Cea mai mare surpriză din turneul feminin s-a produs ieri. Belgianca Kim Clijsters, numărul doi WTA şi a doua favorită a turneului de la Roland Garros, a fost învinsă cu scorul de 3-6, 7-5, 6-1 de olandeza de 20 de ani Arantxa Rus.
Belgianca de 27 de ani s-a aflat la doar al doilea meci după ce s-a accidentat pe 31 martie. Miercuri seară, Victor Hănescu, locul 60 ATP, a abandonat meciul din turul doi al turneului de la Roland Garros, la scorul de 6-4, 6-1, 2-3, în favoarea adversarului său, numărul doi mondial, sârbul Novak Djokovic. Românul a abandonat din cauza unor probleme la piciorul stâng şi a părăsit Openul Franţei pentru al doilea an consecutiv în urma unei înfrângeri suferite în faţa lui Djokovic. Anul trecut, duelul dintre cei doi a avut loc în turul al treilea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS