19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportJean Niţulescu: Cu mai mult tupeu, puteam promova

Jean Niţulescu: Cu mai mult tupeu, puteam promova

Preşedintele formaţiei Alro Slatina a făcut bilanţul pe 2010/2011, concluzia fiind că echipa sa a făcut un sezon bun

Nou-promovată în Liga a II-a, Alro Slatina nu a prea fost băgată în seamă de „veterane“ la începutul sezonului competiţional, iar acest lucru a fost un avantaj pentru trupa pregătită de Corneliu Papură şi Daniel Mogoşanu. Alro era un nume nou în „peisaj“, dar jucătorii săi aveau majoritatea state vechi în cel de-al doilea eşalon, astfel că rezultatele şi evoluţiile constante au propulsat gruparea de pe malul Oltului în apropierea podiumului, după ce în ultima parte a campionatului a fost la un pas să promoveze. Aluminiştii au intrat în vacanţă încă de săptămâna trecută, întrucât în ultimele două runde ar fi trebuit să joace împotriva celor de la Minerul Lupeni şi FC Silvania, retraşi din competiţie, iar acum a venit timpul bilanţului. „A fost un an greu, dar reuşit“, a concluzionat, pentru GdS, preşedintele executiv, Jean Niţulescu. „Am pornit cu multe nume noi campionatul, lotul a fost îmbunătăţit şi în iarnă, dar, cu toate acestea, am făcut o treabă bună. Pentru noi sezonul s-a terminat, iar cu cele trei puncte pe care le vom contabiliza la «masa verde» cu Silvania avem o linie de clasament la care doar speram la început: 48 de puncte, 14 victorii, 6 egaluri, 8 înfrângeri, golaveraj 46-26. Locul cinci, pe care am terminat, ne dă speranţe pentru viitor, pentru că proiectul nostru este pe doi ani. În primul, obiectivul a fost să creăm o echipă competitivă, iar anul viitor să atacăm promovarea“, a explicat conducătorul aluminiştilor. „Revenind la acest campionat, rămânem cu regretul că am fost destul de aproape de Liga I. Cu mai mult tupeu, puteam promova“, a completat Niţulescu.

Cu Papură şi Mogoşanu, înainte

Preşedintele Jean Niţulescu a vorbit şi despre problemele legate de lot şi, fără să nominalizeze, a mărturisit că sunt destui jucători de care Alro se va despărţi în perioada următoare. „Suntem în negocieri cu unii jucători pentru prelungirea contractului, iar cu alţii pentru reziliere. Doi au plecat deja, portarul Mihai Tătaru şi fundaşul Iosif Kalai, iar astăzi (ieri – n.r.) a venit rândul lui Constantin Bârsan şi Mădălin Murgan, cărora nu li s-au prelungit contractele. Veţi vedea că nu vor pleca numai cei care îşi încheie înţelegerea cu noi, vor fi şi din cei aflaţi sub contract, dar care nu au dat randamentul scontat. Dacă nu vom ajunge la o înţelegere, o să-i împrumutăm, pentru că anul viitor avem nevoie de certitudini, nu de promisiuni. Nu voi face publice numele celor care vor pleca sau vor rămâne până nu voi discuta cu fiecare. Sâmbătă, la ora 11.30, ne vom întâlni cu toţii, se vor da drepturile băneşti pe luna mai, cei care vor îşi vor rezilia contractul îşi vor primi şi ei banii stipulaţi în contracte, apoi intrăm în vacanţă“, a spus oficialul grupării de pe malul Oltului, punctând că este exclus să fie înlocuit cuplul de antrenori Corneliu Papură – Daniel Mogoşanu: „Nici nu se pune problema! Nu că i-aş fi adus eu, dar au făcut o treabă excelentă, rezultatele vorbesc“.

„Vor veni jucători
din Liga I“

Un mister total este şi la capitolul achiziţii. Jan Niţulescu a enumerat doar posturile care se doresc „acoperite“ şi a punctat că se intenţionează achiziţionarea unor fotbalişti din Liga I. „La capitolul sosiri, pot spune că avem ţinte foarte clare. Vrem un fundaş lateral stânga, un stoper de picior stâng, un mijlocaş central şi un atacant. Suntem în discuţii cu câţiva jucători din Liga I, dar până nu vom obţine acordul lor nu vom le dezvălui numele. Nu vom arunca banii doar pe nume, sunt jucători pe care noi i-am monitorizat în acest an şi care, dacă vor semna, ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul“, a punctat Jean Niţulescu. „Campionatul va începe pe 20 august, aşa că reunirea lotului am stabilit-o pentru 27 iunie, ca să avem timp să ne punem la punct. Pe 11 iulie se va pleca
într-un cantonament centralizat, nu am stabilit încă unde, singura certitudine este că va fi în străinătate. Lotul pe care vom miza în sezonul viitor va cuprinde 23-25 de jucători“, a dezvăluit Jean Niţulescu.
Referitor la posibilitatea de a lupta pentru promovare, printre altele, şi cu Universitatea Craiova şi Gaz Metan CFR Craiova, Jean Niţulescu a răspuns sec: „Fiecare îşi va face o strategie, iar la final se va vedea a cui a fost mai bună“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS