19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIonuţ Rada: Mă voi întoarce mai puternic

Ionuţ Rada: Mă voi întoarce mai puternic

După ce a făcut pasul pe prima scenă a fotbalului românesc cu Pandurii Târgu Jiu în sezonul recent încheiat, stoperul gorjean Ionuţ Rada, de 21 de ani, a fost convocat şi la naţionala de tineret a României, care va debuta pe 3 iunie în preliminariile Campionatului European, alături de alţi trei panduri, David Lazar, Gabriel Matei şi Ciprian Brata.
Rada a debutat în Liga I în 2011, în partida din deplasare cu Poli Timişoara, scor 2-2, iar de atunci a strâns şapte jocuri, însumând 424 de minute. Fundaşul central gorjean şi-a trecut în cont şi un gol, în jocul cu „U“ Cluj, scor 2-0. „Sunt bucuros că am reuşit să joc în Liga I. Mă consideram de mult timp pregătit pentru acest pas. E un pic mai dificil, întâlneşti jucători mai experimentaţi, dar am evoluat alături de oameni care mi-au dat încredere. Mă simt împlinit pe plan fotbalistic. O să fie o vacanţă fericită. Vreau să mă întorc mai puternic. Mai sunt multe lucruri de pus la punct şi o să le pun. Urmează o altă perioadă de pregătire, totul se şterge, plecăm de la zero şi vedem ce-o să fie“, a spus Rada. În ceea ce priveşte viitorul, Rada crede că Pandurii poate aspira la mai mult decât salvarea de la retrogradare. „Am demonstrat în retur că jucăm un fotbal plăcut. Sperăm la mai mult din sezonul următor“.

Juniorii A au primit întăriri de la Grig

Echipa de juniori A a clubului Pandurii Târgu Jiu debutează astăzi la turneul de zonă de la Timişoara în compania echipei gazdă, FC Timişoara. Grupa pregătită de Doru Mihuţ şi Florin Bejinariu va mai întâlni pe Gaz Metan Mediaş (27 mai) şi „U“ Cluj-Napoca (29 mai). Pandurii au în componenţă şi trei jucători aflaţi în atenţia lui Petre Grigoraş, Albert Voinea, Daniel Unguru şi Ionuţ Constantin, primul bifând deja şi două jocuri în Liga I. „Vârfurile acestei generaţii sunt deja la echipa mare. Unguru mai are un an de juniorat şi înseamnă mult pentru el faptul că se pregăteşte cu Pandurii. Cea mai mare satisfacţie a noastră este că avem jucători promovaţi la Liga I şi pentru asta trebuie să îi mulţumim domnului Grigoraş“, a spus directorul Centrului de copii şi juniori, Mihai Stelescu. Doru Mihuţ a remarcat că prezenţa lui Grigoraş pe banca pandurilor i-a motivat pe jucători, dar şi pe părinţi. „Un fel de banditism au avut toţi antrenorii care au trecut pe aici, cu excepţia lui Grigoraş. Promovările copiilor crescuţi la Târgu Jiu ne ajută şi pe noi la motivarea celor care vin din urmă. Copiii, părinţii se întrebau ce se întâmplă, de ce nu sunt promovaţi jucătorii. Acum primim telefoane din zonă, de la Lupeni, Severin, Vâlcea, de la părinţi care vor să-şi aducă la Pandurii copiii“, a spus Mihuţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS