15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCodruţ Cioroiu a câştigat o etapă din campionatul de viteză în coastă

Codruţ Cioroiu a câştigat o etapă din campionatul de viteză în coastă

Pilotul craiovean Codruţ Cioroiu a participat weekendul trecut la etapele trei şi patru din Campionatul Naţional de raliuri, viteză în coastă (CNVC), desfăşurate la Alba Iulia – Straja. „Cioară“, aşa cum îi spun prietenii, a concurat pe un Mitsubishi Lancer EVO 8 la grupa A şi clasa A5, fiind primele etape la care a luat startul în acest sezon. La finalul etapei a treia s-a clasat pe locul şase la grupa A, locul şase la A5 şi locul 12 în clasamentul general, iar în etapa următoare a reuşit să câştige la grupa A şi la A5, iar la general s-a clasat pe şase.
Pilotul a declarat în etapa a treia că a întâmpinat probleme cu maşina, dar şi pe traseu: „În etapa a treia am avut foarte multe probleme tehnice, la frâne, suspensie, pentru că am făcut eforturi să terminăm maşina într-un timp record. Cu toate acestea am reuşit să mă clasez în prima manşă de concurs pe locul doi la grupa A şi nu am forţat pentru că nu aveam frâne şi am protejat maşina pentru ultima urcare. La ieşire din parcul de service, când mă îndreptam spre start, un furtun de la turbo a plesnit şi, neavând altul de rezervă, am încercat să improvizăm ceva. Cu toate eforturile mecanicilor, nu am reuşit în timp util să ajungem la start, aşa că am retrogradat pe locul şase. Cursa a fost dificilă şi plină de evenimente nefericite din cauza nisipului de pe traseu, dar şi a uleiului curs de la transmisia spartă a maşinii unuia dintre concurenţi“.
În etapa următoare, Codruţ a ocupat primul său podium din acest sezon. După patru etape disputate, Codruţ Cioroiu, care a luat startul doar la două, ocupă locul 4 la grupa A şi locul trei la A5. În clasamentul open se află pe locul cinci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS