15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu, interzis la fotbal

Mititelu, interzis la fotbal

LPF a cerut FRF să-l declare persona non grata pe patronul Universităţii pentru declaraţiile „grele“ făcute în acest sezon la adresa conducătorilor din fotbalul românesc

Scandalul dintre Adrian Mititelu, patronul Ştiinţei, şi Mitică Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, continuă în aceste zile cu un nou episod. Acuzaţiile pe bandă rulantă aduse de Mititelu forului condus de Dragomir şi nu numai au determinat conducătorii LPF să ia atitudine, aceştia demarând procedura pentru declararea finanţatorului Universităţii persona non grata, se arată într-un comunicat postat ieri pe
site-ul oficial al LPF: „Comisia de Disciplină constată săvârşirea de către domnul Mititelu Adrian, în stare de recidivă, a abaterii prevăzute de art. 52.5 din Regulamentul Disciplinar. Constată, de asemenea, că sunt îndeplinite condiţiile pentru declararea domnului Mititelu Adrian persona non grata şi sesizează Comitetul Executiv al FRF, conf. adresei nr. 5/21.04.2011 pentru aplicarea sancţiunii regulamentare“.

„Ajică“, principalul „urmărit“

Înaintea începerii ediţiei 2010-2011 a Ligii I, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis monitorizarea persoanelor care recidivează cu declaraţii jignitoare sau calomnioase, urmând ca aceastea să fie excluse din activitatea fotbalistică sau să fie declarate „persona non grata“. Conform Regulamentului Disciplinar al FRF, cel declarat persona non grata nu mai poate participa la nici o activitate legată de fotbal, nici măcar ca voluntar. Nu are dreptul de a ocupa vreo funcţie, nu poate reprezenta niciunde clubul, nu are acces la vestiare, tunel sau pe terenul de joc chiar dacă meciul este amical sau nu. Dacă gruparea respectivă nu respectă decizia, atunci va fi depunctată şi va încasa amenzi de până la 500.000 de lei. Până acum, Adrian Mititelu a fost suspendat şi amendat de instanţele sportive din România de trei ori, primind amenzi cumulate de peste 200.000 de euro, dar clubul Universitatea a reuşit să anuleze toate sancţiunile la TAS.

„Este o aberaţie“

Patronul Ştiinţei a reacţionat în stilul caracteristic la aflarea veştii că LPF vrea să-l interzică la fotbal. „Sunt zece cluburi care nu au bani nici de pregătirea de vară. Mitică îi amăgeşte, pretinde că face post de televiziune. Am fost eu numit persona non grata, dar, de fapt, Mitică Dragomir a adus cele mai mari prejudicii fotbalului românesc. E o aberaţie totală. Eu investesc, fac bază de pregătire, stadion. Dragomir povestea cum a făcut el blaturi şi acum încearcă să-mi pună mie pumnul în gură. Toţi trebuie să plece din fotbal. Vremea lor a trecu“, a spus Mititelu la Digi Sport. Replica lui Dragomir a venit prompt: „Mititelu se elimină singur. Poate fi declarat persona non grata, pot să-i interzică să intre pe vreun stadion, conform Legii nr. 4 făcute de mine. Pentru ce a făcut el, sunt premise ca, respectând regulamentul, să i se interzică accesul pe stadioane“.

Craioveanu: Am plâns

Fost jucător emblematic al Ştiinţei, Gică Craioveanu, a dezvăluit că nu şi-a putut stăpâni lacrimile după înfrângerea cu Dinamo. „După ce Dinamo a învins la Craiova, acum două etape, soţia m-a găsit plângând acasă, crezând că am păţit ceva. Plângeam ca un copil şi nu-mi venea să cred că Ştiinta mea dragă a ajuns în B“, a spus Craioveanu, conform prosport.ro. Acesta îl sfătuieşte pe Adrian Mititelu să păstreze jucătorii cu experienţă dacă vrea cu adevărat să promoveze la anul în Liga I şi crede că Jerry Gane s-ar potrivi ca antrenor la Ştiinţa. Craioveanu a comentat şi decizia LPF, care cere declararea lui Mititelu persona non grata: „Este una dintre cele mai mari prostii care se pot întâmpla în România. Ce a făcut omul ăsta? A greşit că şi-a adus banii de acasă, banii familiei, şi i-a pus pe masă, în toţi aceşti ani? A dat naţionalei U21 a lui Emil Săndoi, anul trecut, peste şase-şapte jucători. A ajuns Mititelu răul fotbalului românesc? Poate şi el are greşelile lui şi le recunoaşte, dar nici chiar aşa, să îl interzici pe stadioane“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

91 COMENTARII