9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSă vă fie ruşine!

Să vă fie ruşine!

Gloria Bistriţa – „U“ Craiova 1-1
Stadion „Gloria“, spectatori: 2.000
Au marcat: Curtuiuş ‘34 / D. Stoica ‘68
Gloria Bistriţa: Albuţ – Tudose, Szukala, Năstase, Cafasso (‘75, Costache) – Anton, Nalaţi – Keita, Băjenaru, Velcovici (‘25, C. Petre) – Curtuiuş (‘68, Mărginean).
Antrenor: Nae Manea
„U“ Craiova: Lung Jr. – Dănănae, Gugu (‘83, M. Roman), Zoro, Buşu – Prepeliţă, Stoica, Ologu (‘75, J. Nicolae) – Stoianof (‘32, Buleică), Subotic, M. Costea.
Antrenor: George Biţă
Au arbitrat: Cr. Balaj – Oct. Şovre, C. Savu
Cartonaşe galbene: Anton, Băjenaru / Prepeliţă, Zoro.

Universitatea Craiova şi-a luat adio de la Liga I după remiza de la Bistriţa, realizând altă „performanţă“ majoră, încă o retrogradare după şase ani de promisiuni măreţe

Universitatea a plecat la Bistriţa să-şi joace ultima şansă în privinţa salvării de la retrogradare. Cu Dorel Stoica revenit la echipă, juveţii au început curajos meciul şi au avut şansa deschiderii scorului chiar în debutul partidei. Subotici (‘3) a şutat puternic de la marginea careului mare, Albuţ a respins până la Stoianof, dar atacantul Ştiinţei nu a reuşit să trimită pe spaţiul porţii, ratând o uriaşă ocazie de a aduce gruparea din Bănie în avantaj. Gloria a ieşit uşor-uşor la joc şi a fost şi ea periculoasă în minutul 13, când Curtuiuş a reluat pe lângă poartă centrarea lui Băjenaru. Acelaşi Curtuiuş s-a aflat în prim-plan la faza din minutul 34. Bistriţeanul i-a luat faţa lui Dănănae la o centrare de pe partea dreaptă a lui Keita şi a înscris pe sub Silviu Lung Jr., aducându-i pe ardeleni în avantaj. Alb-albaştrii nu au avut o replică foarte consistentă la acest scor, putând nota doar călcâiul lui Zoro (‘40), o execuţie pretenţioasă care n-a avut însă efectul scontat.
După pauză, Gloria a făcut pasul înapoi, lăsându-i Ştiinţei misiunea de a construi. O mutare riscantă a lui Nae Manea, care a mizat pe faptul că Universitatea nu va găsi soluţii în ofensivă. Alb-albaştrii au dat semne de neputinţă, dar şansa le-a surâs în minutul 68, când D. Stoica a egalat după o minge respinsă de Albuţ la centrarea lui Mihai Costea. Elevii lui George Biţă au continuat să domine, însă n-au mai găsit drumul spre poarta bistriţeană. Finalul i-a găsit în genunchi pe craioveni, care, după egalul de aseară, sunt retrogradaţi matematic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

124 COMENTARII