17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDugăeşescu - pe doi, Marinescu - pe cinci, în etapa de la Bucureşti

Dugăeşescu – pe doi, Marinescu – pe cinci, în etapa de la Bucureşti

Etapa a doua din Campionatul Sud-Est European de karting s-a desfăşurat weekendul trecut la Bucureşti, pe circuitul AMC Kart, şi a adunat la start 40 de piloţi din patru ţări. Din cauza crizei, reprezentanţii altor ţări care participă la competiţie nu s-au prezentat la etapa din Bucureşti.
La concurs au participat şi doi piloţi craioveni, Alexandra Marinescu şi vărul său, David Dugăeşescu, ambii având ca obiectiv pentru Campionatul Sud-Est European o clasare pe podium la finalul sezonului.
Alexandra Marinescu a luat startul la categoria Mini (9-12 ani) şi a încheiat
cursa pe locul cinci, iar David Dugăeşescu – la KF2 (peste 15 ani) şi s-a clasat pe locul doi, poziţie pe care se află şi în clasamentul general, fiind devansat doar de un sportiv bulgar, Lovcelev.
Ambii piloţi craioveni puteau obţine clasări mai bune în etapa de la Bucureşti, dar au avut unele probleme tehnice. „Am terminat prima manşă pe locul doi, cea mai bună clasare a mea de până acum, dar am fost descalificată pentru o eroare tehnică a mecanicilor, care au strâns motorul prea tare şi a picat testul de volum cu o singură picătură. În manşa următoare am pornit de pe ultimul loc, 11, şi eram afectată psihic.
Am terminat pe patru, la fel şi în următoarele două manşe, 3 şi 4. Atât în clasamentul de etapă, dar şi general m-am clasat pe locul cinci. Mai sunt două etape, în Turcia şi Grecia, şi sper să recuperez şi să termin această competiţie cel puţin pe locul doi“, a spus ieri sportiva craioveană, care mai este angrenată în alte două competiţii, Campionatul Mondial WSK, la care va concura chiar weekendul acesta în Italia şi Campionatul Naţional.
David Dugăeşescu, campion naţional anul trecut la categoria KF3, a avut ghinion la cursa de la Bucureşti. După ce a obţinut locul doi în prima manşă şi le-a câştigat pe următoarele două, acesta a fost nevoit, în tura 12 din 20 a ultimei curse, să iasă la boxe din cauza unei pietre care a lovit coroana volantei ambreiajului. Dacă ar fi încheiat măcar 75 la sută din cursă, ar fi primit puncte care i-ar fi adus victoria în această etapă, dar a trebuit să se mulţumească pe locul doi, poziţie pe care o ocupă şi în clasamentul general al competiţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS