12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFurt cu repetiţie

Furt cu repetiţie

După ce, în turul campionatului, în Giuleşti au fost furaţi grosolan, pandurii au pierdut tot pe mâna arbitrilor şi disputa de acasă, de la Severin, cu Rapid Bucureşti, scor 0-1.

Dacă, în tur, Mugurel Drăgănescu i-a ajutat pe rapidişti, anulând două goluri corecte ale pandurilor, şi nu a acordat un penalti, acum, Augustus Constantin s-a erijat în „îngerul păzitor“ al giuleştenilor. Rapid a beneficiat la Severin de superioritate numerică din minutul 38, când Băcilă a fost eliminat pentru o ripostă la Rui Duarte, după ce portughezul îl lovise cu crampoanele în faţă chiar sub ochii „centralului“. Şi lovitura liberă din care Pancu a marcat a fost uşor acordată (‘85), iar intrările criminale ale lui Rui Duarte şi Marcos Antonio au fost trecute cu vederea. Chiar şi în aceste condiţii, Pandurii a avut ocaziile mai mari, dar Lemnaru a irosit două situaţii de singur cu Coman (‘3, ‘44), iar Vranjes a şutat în bară (‘68). Rapid a marcat unicul gol cu largul concurs al portarului Mingote, care a scăpat mingea în poartă la lovitura liberă executată de Pancu (‘85). Eliminarea lui Băcilă este prima din acest sezon pentru Pandurii, care era singura echipă din Liga I care nu fusese avertizată cu cartonaş roşu.

Grigoraş, supărat rău

Tehnicianul grupării gorjene, Petre Grigoraş, a acuzat oboseala echipei sale, dar şi prestaţia brigăzii de arbitri. „Sunt dezamăgit, chiar dacă mă aşteptam ca echipa să joace prost, pentru că jucasem un meci foarte intens joi, cu Steaua, şi nu aveam prospeţime. Astăzi (duminică – n.r.) diferenţa nu au făcut-o jucătorii Rapidului, ci altcineva. Din păcate, de când sunt la Târgu Jiu, am pierdut pe teren propriu două partide, cu Oţelul Galaţi la «masa verde» şi cu Rapid la «masa neagră». Arbitrii au inventat o eliminare, nu s-a putut nici aşa, au inventat şi un fault şi pe neatenţia noastră am primit acel gol. E supărător, e îngrijorător pentru noi. În cele patru finale pe care le mai avem de disputat până la sfârşit trebuie să avem parte de puţină şansă, de echitate şi echilibru din partea celor care conduc destinele unor echipe pentru că, se pare, nu conduc antrenorii şi conducătorii. S-a văzut o tentă clară. Cu toate acestea, puteam scoate un rezultat de egalitate meritat, având în vedere că am jucat în zece oameni“, a declarat Grigoraş.

Gorjenii fac memoriu

Clubul Pandurii va reclama la CCA prestaţia arbitrilor care au oficiat la jocul cu Rapid. „Un rezultat de egalitate ar fi fost mult mai echitabil. A reuşit Augustus Constantin să arate că el e naşul pandurilor. Nu a fost ca în Giuleşti, unde ni s-au scos două mingi din poartă şi nu ni s-a dat un 11 metri, dar a avut grijă să ne lase în zece oameni. El este cel care decide, ceilalţi îl ajută. Nu trebuia să dea roşu dacă nu a văzut faza. E clar că Rui Duarte a faultat primul. Băcilă nu trebuia să facă ce a făcut, dar nu merita nici roşu. În repriza a doua, Duarte se duce pe tibia lui Pintilii. Ne ţinem pumnii nouă. Nu vom fi nici noi atât de bolovani să nu luăm nici un punct din patru-cinci meciuri pe care le mai avem“, a declarat preşedintele pandurilor, Marin Condescu.

„Municipalul“ e gata

Lucrările de refacere a suprafeţei de joc a „Municipalului“ din Târgu Jiu au fost finalizate în noaptea de 1 mai, la lumina reflectoarelor, odată cu însămânţarea gazonului. Mai sunt de terminat lucrările la cele două puţuri de mare adâncime ce vor servi la irigarea terenului. Constructorul garantează că, la 1 august, la trei luni de la însămânţare, Pandurii va putea disputa primul joc la Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS