9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, test dificil la Timişoara

Energia, test dificil la Timişoara

Ca să-şi păstreze locul cinci în Liga Naţională de handbal masculin, unul de cupe europene, Energia Pandurii Târgu Jiu are nevoie de victorie astăzi, de la ora 16.30, pe terenul codaşei Universitatea Poli Municipal Timişoara, joc din cadrul etapei a 21-a. Implicată în lupta pentru evitarea retrogradării, şi echipa gazdă are nevoie de succes, astfel că se anunţă un joc foarte aprins şi cu multă încărcătură pentru ambele combatante. „O să fie un meci greu. Timişoara e pe val, vine după două victorii la fel ca noi, dar ţinând cont de ce lot au şi de faptul că jucăm în deplasare va fi dificil pentru noi. Luând în considerare ultimele noastre evoluţii şi starea de spirit a băieţilor, putem să facem un meci bun şi să câştigăm. Nu cred că există favoriţi. Dacă ne uităm la clasament noi am avea prima şansă, dar prin schimbarea antrenorului, a lotului pe care-l au, şansele sunt egale“, a spus antrenorul gorjenilor, Liviu Andrieş.
Clubul a virat salariul pe luna februarie în conturile handbaliştilor, astfel că băieţii au putut petrece liniştiţi de Paşte. Cine a petrecut mai ponderat va avea şi prima şansă astăzi. „Ne-au dat puţin peste cap aceste sărbători. Băieţii au mâncat, dar nu au avut timp să ia kilograme în plus. Echipa care va fi mai proaspătă din punct de vedere fizic va câştiga. Să sperăm că noi vom fi aceia. S-au achitat salariile pe luna februarie, iar acum mai există motivaţia sportivă. Dacă vom câştiga la Timişoara, mergem în continuare pe drumul ascendent“, a mai declarat Andrieş.
Disputa de pe Bega va fi şi una a golgheterilor Alexandru Şimicu (Timişoara) şi Gabriel Florea (Energia), ambii internaţionali ai României. „Urmează un meci greu la Timişoara. Ei se luptă la retrogradare, au echipă bună şi acasă joacă foarte bine. Fiecare meci trebuie să-l tratăm ca pe o finală pentru că se dă o mare luptă pentru locul 5. Sperăm ca la final să prindem cupele europene“, a declarat Florea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS