17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportReînvie speranţa

Reînvie speranţa

FC Universitatea – FCM Tg. Mureş 2-1
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori – 1.000.
Au marcat: Fl. Costea (‘7), Subotic (40) / Răduţă (‘29).
Universitatea: Silviu Lung Jr. – Dănănae, Zoro, Gugu, Lopes – Prepeliţă, Nicolae, D. Stoica, Firţulescu (70, Gîngioveanu) – Subotic (‘61, Bujor), Fl. Costea (‘57, Stoianof). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
FCM Târgu Mureş: D. Balauru – Rus, Cordoş (‘46 Fl. Dan), Munteanu, Matei, Szilagy – Vagner (‘75, Ruiz), Vasilache, Vârtic, Astafei – Răduţă (‘74, Didi). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
Au arbitrat: D. Istrate – Oct. Şovre şi D. Hulubei.
Cartonaşe galbene: Astafei, Vasilache / Firţulescu, Zoro.

După 12 meciuri fără victorie, oltenii au spart ieri gheaţa, învingând meritat pe FCM Târgu Mureş la capătul unei întâlniri în care Ştiinţa a avut totuşi unele emoţii. Florin Costea a marcat din nou pentru Craiova, după aproape 13 luni

Partida de ieri a fost foarte importantă pentru viitorul Ştiinţei, motiv pentru care oltenii au intrat pe terenul de joc de pe „Ion Oblemenco“, decişi să contabilizeze toate cele trei puncte ale disputei. Şi au reuşit! A fost prima victorie după 12 etape de „secetă“. Dacă în toate meciurile rămase de disputat pe fostul „Central“ (încă patru, cu FC Braşov, Unirea Urziceni, Dinamo şi Gaz Metan) elevii lui Reghe vor reuşi să obţină maximum de puncte, adică 12, Ştiinţa ar putea rămâne în Liga I.
Începutul partidei a fost destul de modest pentru craioveni, dar în minutul 7 tabela de marcaj s-a modificat în favoarea lor: Prepeliţă l-a deschis excelent pe Florin Costea la marginea careului mare, iar „briliantul“ a scăpat de marcajul apărătorilor mureşeni şi, rămas faţă în faţă cu portarul Balauru, a şutat plasat, imparabil, în poartă, 1-0. Ultimul gol înscris de Florin Costea pentru Universitatea Craiova a fost pe 17 martie 2010, la partida Gloria Bistriţa – Universitatea Craiova 2-1. Putea fi 2-0 în minutul 22: la o centrare a lui D. Lopes, Subotic, din poziţie ideală, a luftat ca în Liga a IV-a! Meciul a fost antrenant, elevii lui Sabău au ieşit din „carapace“ şi au pus presiune pe poarta Craiovei. După ce Silviu Lung a respins salvator în corner şutul periculos al lui Astafei (‘24), peste cinci minute nu s-a mai putut face nimic deoarece apărătorii olteni – Zoro, D. Lopes, D. Stoica – au jucat un fel de „biliard“ cu mingea, care a ajuns la ex-rapidistul Răduţă, iar acesta a trimis, din şase metri, fără probleme, în plasă, 1-1 (‘29). Cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, Subotici şi-a reparat greşeala din minutul 22 şi a readus Universitatea în avantaj: Dănănae a centrat ca în vremurile lui bune de internaţional A, iar bosniaco-elveţianul Subotic i-a luat faţa fundaşului Dan Matei şi, cu capul, din şapte metri, a trimis la colţul scurt al porţii lui Balauru, 2-1.

Fără gol, dar cu multe ocazii

La reluare, Craiova a ieşit pe teren liniştită, ca şi cum meciul s-ar fi terminat la pauză, dar oaspeţii şi-au arătat „colţii“ imediat după fluierul de început al arbitrului. A ieşit iarăşi în evidenţă portarul Silviu Lung Jr. (a respins o centrare periculoasă), apoi Zeiţa Fortuna a fost de partea gazdelor, şutul lui Astafei ducându-se milimetric pe lângă stâlpul din stânga porţii Craiovei. Meciul a fost deschis, a plăcut suporterilor, iar Stoianof, care tocmai îl înlocuise pe autorul primului gol al Ştiinţei, a irosit o mare ocazie de a majora scorul: după ce l-a depăşit pe fundaşul Munteanu, a trimis balonul, din interiorul careului, destul de slab, iar portarul Balauru a respins în corner (‘59). Întâlnirea, aprigă, a continuat cu oportunităţi de a marca la ambele porţi. Finalul partidei a găsit o echipă a gazdelor… fulminantă, Ştiinţa irosind patru ocazii de a majora scorul. Într-un singur minut, 86, oltenii au avut două situaţii uriaşe: Lopes, ca un veritabil atacant, a scăpat singur spre poarta lui Balauru, a încercat să-i trimită balonul lui Bujor, dar
goalkeeperul din Târgu Mureş a respins, mingea a ajuns la… Dorel Stoica, însă şutul „joagărului“, din marginea careului, a fost blocat de un apărător mureşean! În prelungirile meciului, vivacele şi agresivul Gîngioveanu a trimis şi el două „ghiulele“ spre poarta lui Balauru, dar acestea au rămas fără rezultat, deoarece primul şut a fost deviat de portar în corner, iar al doilea a ocolit spaţiul porţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII