21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportManchester United n-a greşit pe „Old Trafford“

Manchester United n-a greşit pe „Old Trafford“

Având de „întors“ acel 0-1 din prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, Chelsea Londra s-a încărcat cu optimism şi a încercat să pună stăpânire pe jocul din deplasare, de pe „Old Trafford“, însă Manchester United nu a cedat presiunii şi a câştigat cu mult calm returul, scor 2-1, calificându-se în semifinalele competiţiei. Golurile „diavolilor roşii“ au fost marcate de Chicharito Hernandez (‘43) şi Park Ji-sung (‘77), pentru albaştri punctând Didier Drogba (‘76).
Strategul gazdelor, Sir Alex Ferguson, a mizat în această partidă pe: Van der Sar – O’Shea, Ferdinand, Vidici, Evra – Nani (‘75, Valencia), Carrick, Park Ji-sung, Giggs – Rooney, Hernandez.
De partea cealaltă, antrenorul lui Chelsea, Carlo Ancelotti, a apelat la serviciile următorilor jucători: Cech – Ivanovici, Alex (‘82, Ferreira), Terry, A. Cole – Ramires, Essien, Lampard – Anelka (‘61, Kalou), Torres (‘46, Drogba), Malouda.
Londonezii au evoluat în zece oameni din minutul 70, după ce brazilianul Ramirez a văzut cel de-al doilea „galben“ de la arbitrul portughez Olegario Benquerença.

„Am fost mai buni
decât Chelsea“

Managerul grupării Manchester United, Alex Ferguson, a declarat că jucătorii săi au fost „la înălţime“. „Întreaga echipă a jucat cu o încredere incredibilă. A fost un meci foarte strâns, Chelsea jucând foarte bine o mare parte a jocului. Am ales formaţia potrivită, pentru că voiam să încep cu Park pe poziţia lui Rooney, să îl urc pe Wayne în ofensivă şi să îl scot din schemă pe Javier Hernandez. Am spus de mai multe ori: Ryan Giggs este incredibil, un jucător şi o persoană unică! A avut o mare contribuţie la golul din prima manşă, dar şi acum. De asemenea, a contribuit şi la al doilea gol. Experienţa şi atitudinea sa au fost decisive şi vitale pentru noi. Să joci cu un asemenea echilibru şi la 37 de ani este un sacrificiu imens. I-am dat libertate lui Rooney să joace unde vrea el, şi s-a descurcat destul de bine“, a spus Sir Alex Ferguson, conform sport365.ro.
Antrenorul lui Chelsea Londra, Carlo Ancelotti, a declarat că echipa sa a dat totul pentru victorie şi că nu exclude să fie pus pe liber la finele sezonului competiţional. „Am controlat bine balonul timp de 30 de minute, dar finalul primei reprize a fost mai greu şi ei au marcat. Noi am încercat totul. M-am gândit mult şi am preferat să încep cu Torres pentru acest gen de meci, însă şi Drogba a jucat foarte bine în a doua repriză. Am jucat cu Fernando Torres nu pentru a-i justifica preţul de transfer, ci pentru că avea calităţile necesare de a juca bine acest meci. Trebuie ca Ramires să înveţe să fie mai calm şi să nu mai fie eliminat. Nu sunt îngrijorat pentru viitor. Nu decid eu dacă trebuie să rămân sau nu“, a declarat Ancelotti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS