25.5 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Barcelona, „maşinăria“ care produce victorii

FC Barcelona, „maşinăria“ care produce victorii

Şahtior Doneţk nu a reuşit să se revanşeze nici măcar moral în faţa catalanilor, victoria de palmares la care sperau „minerii“ lui Mircea Lucescu fiind doar un vis frumos

FC Barcelona traversează o perioadă extrem de bună, atât pe plan intern, unde este lider autoritar, cât şi în Liga Campionilor, unde trupa lui Pep Guardiola s-a calificat marţi seară în semifinale, după ce a trecut în sferturi de Şahtior Doneţk cu scorul general de 6-1. Marţi seară, „extratereştrii“ spanioli i-au învins pe „minerii“ ucraineni chiar pe „Donbass Arena“, scor 1-0, unicul gol fiind marcat de Lionel Messi, în minutul 43, asta după ce în prima manşă se impuseseră pe „Camp Nou“ cu 5-1.
Elevii lui Mircea Lucescu au început bine partida, au dominat prima repriză şi au fost periculoşi în atac, Luiz Adriano (‘8), Jadson (‘15) şi Willian (‘31) fiind aproape de a deschide scorul, însă Barcelona a reuşit să puncteze în stil de mare echipă, Leo Messi marcând dintr-o „jumătate“ de ocazie (‘43). După pauză, Şahtior a căutat cu disperare egalarea, Mkhitaryan a irosit o şansă imensă de gol în minutul 71, însă faptul că s-a „deschis“ le-a permis ibericilor să preia „frâiele“ jocului şi să-şi asigure succesul.
Mircea Lucescu a folosit în această partidă următorii jucători: Piatov – Kobin, Rakitskiy, Iscenko, Sevcuk – Hübschman (‘75, Fernandinho), Mkhitaryan – Douglas Costa (‘58, Eduardo), Jadson, Willian – Luiz Adriano (‘66, M. Moreno).
De partea cealaltă, antrenorul Barcei, Pep Guardiola, a mizat pe: Valdes – Dani Alves, Mascherano, Pique (‘70, G. Milito), Adriano – Xavi (‘66, Pedro), Busquets, Keita – Villa (‘75, Jeffren), Messi, Afellay.

Lucescu le ţine pumnii catalanilor

Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat că îşi doreşte ca FC Barcelona să câştige competiţia. „Felicit FC Barcelona pentru calificare şi sper că va câştiga Liga Campionilor. Nu credeam că ne vom califica, deoarece am pierdut în tur cu scorul de 1-5. A fost un meci spectaculos, am avut mai multe ocazii decât orice altă echipă care a jucat împotriva catalanilor. A fost o mare oportunitate să jucăm contra Barcei şi a oferit experienţă tinerei noastre echipe pentru anul viitor. Singurul lucru pe care nu îl avem este Messi. Am fi învins Barca dacă el era jucătorul nostru. Această echipă este virtual perfectă“, a declarat Mircea Lucescu, conform Mediafax.
Strategul catalanilor, Pep Guardiola, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Mircea Lucescu şi a subliniat că abia aşteaptă confruntările cu Real Madrid, din semifinalele Ligii Campionilor şi din Primera Division. „Această a patra calificare consecutivă în semifinalele Ligii Campionilor reprezintă un mare succes. Barca nu a mai reuşit o astfel de performanţă. Poate vom fi eliminaţi, dar, dacă vom fi eliminaţi şi va fi în faţa unei mari echipe precum Real Madrid, atunci îi vom aplauda. Meciurile cu Real le iau ca pe un cadou. Sunt norocos că sunt coleg cu un antrenor ca Mircea Lucescu. Sunt un suporter al formaţiei Şahtior de trei ani, în fiecare an ei progresează, sper să nu-i mai întâlnim şi anul viitor în Liga Campionilor“, a declarat Guardiola.

Messi l-a depăşit
pe Ronaldo

Golul reuşit la Doneţk a avut o însemnătate mare pentru Lionel Messi, întrucât este pentru prima dată în cei 112 ani de existenţă a Barcei când un jucător marchează 48 de goluri într-un singur sezon. Ultimul care a reuşit o asemenea performanţă a fost brazilianul Ronaldo, dar cu 47 de reuşite într-un sezon. Messi (23 de ani) a marcat 48 de goluri în 46 de meciuri şi are posibilitatea să-şi îmbunătăţească recordul, deoarece anul competiţional nu s-a încheiat, argenitianul mai având de jucat opt meciuri, poate chiar nouă dacă Barca se califică în finala Ligii Campionilor.
Ronaldo a marcat 47 de goluri în 49 de meciuri în singurul său sezon petrecut în Catalonia. Argentinianul a înscris deja 47 de goluri în sezonul 2009-2010. În Liga Campionilor, Messi a jucat zece meciuri şi a marcat nouă goluri, în campionatul Spaniei a evoluat de 28 de ori şi a înscris de 29, în Cupa Spaniei – 6 meciuri – 7 goluri, iar în Supercupa Spaniei – 2 meciuri – 3 goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS