20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSimms şi Darby, la All Star Game

Simms şi Darby, la All Star Game

Cei doi baschetbalişti americani, de la SCM-U Craiova, respectiv Energia Rovinari, participă sâmbătă, la Sibiu, la Meciul Stelelor din campionatul românesc

Sala Sporturilor „Transilvania“ din Sibiu va găzdui mâine, cu începere de la ora 19.00 (în direct la TVR3), meciul demonstrativ de baschet All Star Game-ul românesc, dintre selecţionatele Nord şi Sud.
La ediţia din acest an va participa şi câte un jucător de la cele două divizionare A oltene, SCM-U Craiova şi Energia Rovinari, care au reuşit să convingă atât publicul, cât şi reprezentanţii mass-media şi cei ai corpului tehnic al federaţiei. Echipa SCM-U va fi reprezentată de pivotul american Kenneth Simms, iar de la Energia a fost ales tot un jucător de peste Ocean care evoluează pe postul de pivot, Louis Darby.

S-au înscris la concursul
de slam-dunk

Kenneth Simms se simte onorat că a fost convocat în echipa Sudului: „Sunt fericit că am fost selecţionat şi sper să fie ceva frumos. Aş vrea să particip şi la concursul de slam-dunk, dacă nu mă va durea genunchiul. Mulţumesc suporterilor craioveni care m-au votat pe internet“. Jucătorul va fi însoţit la Sibiu de către Marius Toma, antrenorul secund al echipei craiovene.
Darby speră să câştige concursul de slam-dunk: „Oricare dintre jucătorii Energiei din primii cinci ar fi meritat să fie la All Star Game. O să încerc să readuc la Târgu Jiu titlul la concursul de slam-dunk obţinut de Joe Barber anul trecut. Este şi meritul echipei care m-a pus într-o poziţie bună“.
Atât Simms, cât şi Darby se află la prima prezenţă la All Star Game în România. Darby mai fusese convocat şi acum două sezoane, dar a avut ghinionul să se accidenteze cu puţin înaintea întrecerii. Echipa Sudului va fi condusă de pe bancă de antrenorii Vladimir Arnautovic (CSU Ploieşti) şi Tudor Costescu (BCM-U Piteşti), iar antrenorii echipei Nordului sunt Cristian Achim (CSM Oradea) şi Marcel Ţenter („U“ Mobitelco Cluj).

Energia a avut mai mulţi reprezentanţi
în 2010

Deşi se afla pe locul secund în ceea ce priveşte numărul voturilor publicului pentru poziţia de pivot pentru echipa Sudului, Rafael Bigus nu a fost inclus în lotul pentru All Star Game. La ultima ediţie a All Star Game-ului românesc, Energia a fost mult mai bine reprezentată, echipa Sudului fiind antrenată anul trecut de Theo Evans, care i-a avut printre jucători pe Kibwe Trim, Andrei Căpuşan şi Joe Barber. În deschidere, se va juca un meci între fostele mari glorii ale Sibiului şi o selecţionată naţională formată din fostele vedete ale baschetului românesc. Evenimentul se va încheia cu o acţiune de caritate. Campionatul mondial la box Lucian Bute a donat o pereche de mănuşi de box cu autograf, care vor fi scoase la licitaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS