11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu: Se alege praful, parcă vine la Craiova potopul

Mititelu: Se alege praful, parcă vine la Craiova potopul

După eşecul cu Pandurii, patronul Ştiinţei este pregătit să meargă la matineu, gândind alt proiect fantezist, care include schimbarea „gărzii“ şi formarea unei echipe capabile de performanţă

Laurenţiu Reghecampf n-a învăţat nimic din greşelile predecesorilor săi pe banca tehnică a Universităţii şi nici nu a putut să-şi motiveze jucătorii, aşa cum a promis la instalare. Noul antrenor al Ştiinţei a mutat falimentar, cu Dorel Stoica fundaş central alături de penibilul Zoro, şi meciul a fost rezolvat în nici şaizeci de minute. „Reghe“ şi-a arătat clasa în ale antrenoratului, la un test foarte important pentru soarta Craiovei, dar până la urmă nu este doar vina lui. Despre cât de mult va fi afectat „Reghe“ de o eventuală retrogradare a echipei din Bănie nu are rost să vorbim. După prestaţia din ultima vreme, acelaşi lucru l-am putea spune şi despre anumiţi jucători sau oficiali. Motiv pentru fani să se întrebe serios dacă se doreşte într-adevăr salvarea Universităţii? Craiova a rămas la patru puncte de locul 14, primul care aduce salvarea şi pe care se află acum Pandurii, iar etapa viitoare zarurile ar putea fi aruncate. Juveţii evoluează în deplasare la Rapid, iar gorjenii întâlnesc acasă Victoria Brăneşti, jocul rezultatelor putând mări prăpastia dintre cele două echipe la şapte puncte.

„Piţurcă e de vină“

Finanţatorul Universităţii Craiova a găsit rapid explicaţii pentru umilinţele din ultima vreme, considerând, desigur, că alţii sunt de vină pentru jocul prost al echipei, instabilitatea de la club, schimbările de pe banca tehnică sau transferurile unor jucători. „Am crezut că putem să ne îndeplinim obiectivul. Am fost convins că putem rămâne în prima ligă. Situaţia e foarte grea. E pentru prima dată când iau în calcul retrogradarea. Nici în cel mai rău caz nu mă gândeam la aşa ceva. Nu îmi vine să cred. Am făcut un joc la fel de prost ca la Sportul. Am fost şi obişnuiţi cu suporteri mulţi, acum abia mai vin câţiva şi ăia care vin îi apostrofează pe jucători la prima minge greşită. Ei nu înţeleg că ne fac rău. Războiul cu Piţurcă a creat foarte mari probleme aici, la Craiova. Piţurcă a vinovatul numărul unu. El a creat debandada asta, el mi-a luat jucătorii cei mai buni. Se alege praful, parcă vine la Craiova potopul. Eu sper să ne salvăm, dar, dacă nu putem, o să o iau de la zero. Vom începe un nou proiect, au trecut cinci ani de la primul, am experienţă. În tot acest timp, m-am implicat foarte mult, atât financiar, cât şi sufleteşte. Indiferent dacă retrogradăm sau nu, voi începe un nou proiect, cu jucători noi“, a spus Adrian Mititelu la gsptv. Acesta susţine că Victor Piţurcă va antrena Dinamo din vară şi că încearcă să îi ia anumiţi jucători, după ce Găman şi Bărboianu au ajuns deja printre „câini“.

„Mititelu habar nu are ce trebuie să facă“

La rândul său, Victor Piţurcă susţine că situaţia Ştiinţei este mai mult decât complicată, iar unicul vinovat este patronul Mititelu, care a făcut multe greşeli din cauza lipsei banilor. „Singurul vinovat este Mititelu, pentru că nu m-a ascultat. Ce voia să mai fac eu, să aduc şi mai mulţi bani de acasă? Acum uitaţi-vă cum joacă echipa. În iarnă spunea că nu are nevoie de Găman sau Iliev şi l-a adus pe Zoro. Aţi văzut ce meci a făcut Zoro, l-a driblat Lemnaru până a căzut în fund. Craiova nu mai are nici cea mai mică şansă să se salveze. Cu un asemenea om la conducere nu mai are cum să scape. El habar nu are ce trebuie să facă. Pot să pun pariu că îl mai ţine o etapă şi pe Reghecampf şi apoi îl schimbă!“, a replicat „Piţi“.

Florin Costea: Asta
e valoarea noastră!

Florin Costea admite că Universitatea nu poate mai mult în acest moment, dar speră într-o salvare miraculoasă de la retrogradare. „Asta este valoarea noastră în momentul de faţă, sperăm însă să ne revenim. Atât putem în momentul de faţă, avem alt antrenor, trebuia să avem altă atitudine. Poate dacă aveam 0-0 la pauză era altceva. Poate să fie orice antrenor, când eşti fotbalist, joci cu orice antrenor. Eu dau cât pot, dacă aş putea mai mult, aş da. Dacă am retrograda, ar fi o nenorocire, nici nu vreau să mă gândesc“, a spus „Briliantul, despre care presa centrală a scris că este în discuţii pentru un transfer la Steaua, unde din vară va ajunge şi fratele său, Mihai Costea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

75 COMENTARII